Vapet dětem – MXP – Mimořádně extrémní primát

V obálce Vapet dětem v sobotu 8. ledna 2008 vychází film MXP – Mimořádně extrémní primát za 38,- Kč. Odvážný šimpanz Jack se v kanadské komedii stává se svým snowboardem králem zasněžených svahů Utahu.

Jack je nejinteligentnější a nejextrémnější opice. Původně sice měl jet odpočívat do teplých krajin, jenže se na letišti nějak zapomněl.

 

Jack je sympatický šimpanz, který miluje extrémní sporty a je hrdinou už třetího filmového dobrodružství. Kdysi byl na jedné americké univerzitě součástí výzkumného projektu dr. Kendalla, během něhož se naučil velmi dobře komunikovat s lidmi.

 

Po Kendallově smrti měl být použit k biologickému výzkumu, ale soucitný laborant mu pomohl na svobodu. Náhoda Jacka přivedla ke dvěma kanadským dětem, které Jacka naučily bruslit a udělaly z něj hokejovou hvězdu. Ve druhém filmu se Jack skamarádí v Seattlu s klukem Benem, který ho naučí jezdit na skateboardu.

 

Ve třetí části se Jack vrací, aby obě své sportovní dovednosti spojil v jednu. Původně se chystal vyrazit k moři, aby si tu užil prázdniny a trošku relaxoval, jenže pak se to na letišti nějak zamotalo a Jack skončil v lyžařském středisku v Coloradu.

 

Seznámí se tu s mladým snowboardovým šampiónem Petem, který nemá právě nejšťastnější období. Právě se totiž přistěhoval se starším bratrem a otcem z Oregonu a jen těžko si zvyká na nové prostředí, na rozdíl od bratra Jaye, rockového kytaristy, který je tu brzy jako doma, zejména poté, co se seznámí s pohlednou lyžařskou instruktorkou.

 

Proč nemít za kamaráda opici, která má obrovský smysl pro jízdu na snowboardu? A tak zatímco Jack pomáhá svým typicky šimpanzím způsobem Peteovi s jeho problémy, Pete učí Jacka jezdit na snowboardu. A Jack milující sporty, zejména ty trochu adrenalinové, vezme zasněžené svahy útokem a brzy se stane hvězdou, skoro stejně velkou jako profesionální snowboardista Bjorn Leines, který se náhodou nachází na stejných svazích jako Jack. Jenže potom se objeví lumpové, kteří Jacka unesou, aby na něm mohli vydělat balík. A Jay s Petem se ho vydají zachránit.

 

Dospělé film nepotěšil:

 

Nic proti opicím, jenže tenhle primát si myslí, že je komediální bůh. MXP = maximálně extrémní prkotina.

Žánr: Komedie / Rodinný

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2003

Délka: 85 minut

Světová premiéra: 20. ledna 2004 – USA

Původní název: MXP: Most Xtreme Primate

Režie: Robert Vince

Scénář: Anna McRoberts, Anne Vince, Robert Vince

Produkce: Kevin Kasha, Anna McRoberts, Anne Vince, Robert Vince

Hudba: Gregory Prechel, Brahm Wenger

Kamera: Mike Southon

Střih: Kelly Herron

Kostýmy: Michelle Hunter

Společnost: Film Incentive B. C. / Funky Monkey Productions Inc. / Keystone Pictures

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Robby Benson (Edward), Devin Douglas Drewitz (Pete), Trevor Wright (Jay), Ian Bagg (Gilfred), Robert Tinkler (Stanley), Gwynyth Walsh (Julie), Nicole McKay (Howeena), James Crescenzo (Paulie), Bjorn Leines (sám sebe), Troy Aldridge (Phil), Ben Baxter (Chaz), Curtis Butchart (Chaka), Casey Dubois (Max), Colin Foo (Cabbie), David Kaye (Graham), Karina Mackenzie (Kayla Phillipsová), Dagmar Midcap (Katie), Jay Petrie (Cos), Justin Stillwell (Drake), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: filmová upoutávka, fotogalerie, z naší nabídky