Bontonfilm – Pravidla násilí

Začátek týdne obohatí Bontonfilm dalším filmem řazeným do Hvězdné edice, budou to Pravidla násilí v pondělí 18. ledna 2010 za 59,- Kč. Zločin, který si zaslouží krutou pomstu.

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní.

 

 

Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň.

 

 

Diváci jsouce natěšeni oficiálním textem většinou vyjadřují své zklamání (a nejen oni), takže z komentářů vytvořme příslušný mix poznámek:

 

 

Mimo Gillian Anderson, která přiláká a udrží pozornost, všechno špatně. Nad dohadováním se hrdinů zda se pomstít či nepomstít by kroutil hlavou i Hamlet. Slibných prvních patnáct minut se mění v bezbřehou nudu, pohřbenou podivným zakončením filmu.

 

Žánr: Thriller / Drama / Horor

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2007

Délka: 77 minut

Původní název: Straightheads

Světová premiéra: 27. dubna 2007 – Velká Británie

Režie: Dan Reed

Scénář: Dan Reed

Produkce: Peter Carlton, Damian Jones, Kevin Loader, Alexander O’Neal, Lee Thomas, Paul Trijbits

Hudba: Ilan Eshkeri

Kamera: Chris Seager

Střih: Ewa J. Kind

Kostýmy: Justine Luxton

Společnost: DJ Films / Film4 / Free Range Films / Ingenious Film Partners / Lumina Films / Screen West Midlands / Verve Pictures

Natáčeno: Bridgnorth, Shropshire, Velká Británie / Cleobury Mortimer, Shropshire, Velká Británie / Kidderminster, Worcestershire, Velká Británie / Kinlet, Bridgnorth, Shropshire, Velká Británie / Three Mills Studios, Three Mill Lane, Bow, London, Velká Británie / Worcester, Worcestershire, Velká Británie / Wyre Forest, Shropshire, Velká Británie

Hrají: Gillian Anderson (Alice), Danny Dyer (Adam), Adam Rayner (Jago), Antony Byrne (Misha), Anthony Calf (Heffer), Ralph Brown (Jamie), Steven Robertson (Bill), Gugu Mbatha-Raw (mladá PA), Neil Finnighan (muž na koni), Francesca Fowler (Sophie), Kate Bunten (mladá Alice), Ewan Stewart, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: upoutávka