North Video – Battlestar Galactica 25. DVD

North Video pokračuje v úterý 19. ledna 2010 v řadě Světový seriál ve vydávání třetí sezóny seriálu Battlestar Galactica a za 49,- Kč bude ke koupi již pětadvacáté DVD.

 

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje 3. sérií! Flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje další dvě epizody:

 

15. Obyčejný den (A Day in the Life)

Režie: Rod Hardy

Scénář: Mark Verheiden

 

Saul Tigh (XO) se staví za admirálem Adamou a při pohledu na neustlanou postel mu popřeje k jeho výročí se ženou, na kterou Adama vzpomíná. Mezitím se Cally pohádá s unaveným Tyrolem, který jí oznámí, že jim za chvíli začíná služba, protože dva lidé onemocněli. Jejich hádka pokračuje i nadále v práci, kdy se chystají na opravu uzávěru č. 12, když v tom rozdíl tlaku uzavře dveře a Seelix jim oznámí, že jim utíká vzduch.

 

Laura Roslinová na schůzce s komandérem Adamou probírají, jak bude vypadat a jak probíhat soud Gaiuse Baltara a navrhne, aby se předsedou výboru stal Lee Adama. Poté ho ještě poprosí, zda by nemohla zůstat na Galactice a navštívit tělocvičnu. Mezi piloty viperů panuje dobrá nálada, protože již 49 dnů neměli žádný kontakt s Cylony. Jejich CAG (Lee) se však snaží udržet připravenost a pohotovost, kdyby se Cyloni náhodou znovu objevili. Jeho otec si s ním přijde promluvit a informovat ho o návrhu Roslinové v Baltarově procesu. Lee to odmítne s tím, že jako CAG by na to neměl čas.

 

Stále uvězněný Tyrol a Cally se pokusily ucpat díru, kterou jim unikal vzduch, ale ta se ještě o něco zvětšila, takže kromě vzduchu začali mít problém i s pořádnou zimou. Lee, admirál a XO (Saul) se snaží vymyslet plán, jak je dostat ven a mají na to zhruba půl hodiny, než jim dojde vzduch. Po krátkém dohadování mají jediné možné řešení a to dostat je odtamtud venkovními dveřmi. Cally, která se bojí o osud svého dítěte, ještě říká admirálovi o civilní rodině. Jejich matka Susan Deckler má malou holčičku, pro případ, že by se jim něco stalo. Athena společně s Leem a Starbuck přistaví raptor s otevřenými dveřmi přímo před komoru a čekají na odpálení venkovních dveří. Vše vychází podle plánu.

 

Lee navštíví otce a snaží se zjistit co se s ním ten den děje a zjistí, že úplně zapomněl na jeho výročí. Admirál se neustále užírá pocitem viny, že nedokázal udržet rodinu pohromadě a když mu Lee poví o své matce pár nemilých věcí, které se udály, když s nimi již nebyl, ukončí rozhovor na toto téma. Cally a Tyrol se zotavují na ošetřovně a Tyrol slíbí, že najdou řešení, aby se mohli oba postarat o svého syna (Nick). Když Lee přijde k sobě, objeví vzkaz a sbírku zákonů jeho dědy, kterou mu tam nechal jeho otec. Ten společně s presidentkou vzpomíná na Novou Capricu a přemýšlí o tom, co by bylo, kdyby se Cyloni nevrátili. Poté se zase na "rok" loučí s fotkou sebe a své ženy a uklízí ji.

 

16. Špinavé ruce (Dirty Hands)

Režie: Wayne Rose

Scénář: Anne Cofell Saunders, Jane Espenson

 

V hangáru probíhá každodenní rutina při údržbě raptorů. Na jednom z nich při tankování nefungují měřící přístroje a tak Tyrol přesvědčen, že nádrž je plná, dává povolení k odletu. Seelix byla právě zamítnuta žádost na letecký výcvik a tak jí Tyrol uklidňuje, že by to zvládla, ale že jí potřebují tam kde je. Raptor, který vylétl z Galacticy má problémy. Zasekly se mu manévrovací trysky, jeden motor mu vypadl a druhý začíná hořet. Oba piloti se katapultují. Raptor se dál nezadržitelně řítí na Colonial One.

 

Na Colonial One srážka způsobila dvanáct zraněných, ale naštěstí žádné úmrtí. Prezidentka se zajímá o to, co se stalo s raptorem a admirál jí sděluje, že vše nasvědčuje tomu, že tylium bylo kontaminováno pravděpodobně při zpracování, ale že vyšetřování stále probíhá. Společně naráží na problém na rafinerii, když si její kapitán Xeno Fenner neustále stěžuje na pracovní podmínky a spousty dalších věcí. Vše vyústí v setkání kapitána Xena s prezidentkou a admirálem. Prezidentka nechá kapitána zatknout za vydírání a přerušení služeb v době války, když zjistí, že citoval z knih Gaiuse Baltara, které z vězení pašuje jeho právník. Tyrol si povídá s Cally a zjišťuje, že i ona četla něco od Baltara a navíc tomu věří. Dostane za úkol s týmem letět na rafinerii a obnovit tam dodávky paliva po zatčení Fennera. Prezidentka nechá prohledat Baltarovu celu ve snaze najít stránky, které píše a nechá mu je zabavit.

 

Tyrol, který zatím dorazil na rafinerii, začíná s obchůzkou. Místní šéf Cavette se ho snaží přesvědčit, že pauzu opravdu potřebují, jinak by se příště mohlo přihodit něco vážnějšího. Tyrol si všimne, že na pojistných tlakových ventilech chybí uzávěry a proto celé zpracování tylia stojí. Zjistí, že je schovali dělníci. Admirál nechá prohledat celou loď, ale uzávěry nenajde. Tyrol se za dělníky přimlouvá i u prezidentky a snaží se jim vyjednat lepší podmínky a propuštění kapitána Fennera. Setká se ovšem s nepochopením a navíc díky němu zatýkají i Jena Cavetteho, který stojí v čele protestu. Ten má díky uvěznění na Nové Caprice na vězení špatné vzpomínky a tak Xeno nakonec Tyrolovi prozradí, kde jsou schované uzávěry. Tyrol, který si stále více uvědomuje závažnost celé situace, nalezne spisy od Baltara, přečte si je a jde za ním si o tom promluvit.

 

Při kontrole na rafinerii je Tyrol při poruše svědkem úrazu mladého chlapce a to je pro něj poslední kapkou k tomu aby sám celou linku zastavil a stanul v čele stávky. Ta se přenese i na Galacticu a její mechaniky. Tyrol je za to uvězněn. Admirál Adama, který nemá jinou možnost, přistoupí na tvrdou hru a vydá rozkaz zatknout Cally Tyrolovou a slibuje, že jí nechá zastřelit jako povstalce. To je pro Tyrola příliš a odvolává stávku. Tyrol a prezidentka spolu dohadují kompromis ohledně volna a možnosti uplatnění celé posádky. Diana Seelix je konečně povýšena a dostává se do školy pro piloty.

 

Jako vždy jsou obsahy epizod převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: ? minut 

Údaje o DVD:  

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: ?