Forum Home Entertainment Czech – Pretty Woman

Pokud věřím tomu, že na „mužskou“ edici se klidně podívají i ženy, pak na prvního zástupce další edice Kolekce filmů pro ženy se určitě podívají i chlapi – Forum Home Entertainment Czech zahajuje tuto řadu dnes v pondělí 18. ledna 2010 za 99,- Kč romantickou komedií Pretty Woman.

V předchozí upoutávce jsem nosil dříví do lesa, teď jsou na řadě sovy do Atén – kdo by neznal svině klouzavý… Jak uvádí netové zdroje – Kdo by neznal příběh prostitutky Vivian, který Julii Roberts (nominovanou za svůj výkon na Oscara) vynesl na hollywoodské výsluní a pořád a neustále dojímá divačky (a možná i diváky) na celém světě? Ačkoli je to příběh prostý a stokrát viděný, jak herci, tak specialista na romantické filmy – režisér Garry Marshall – mu vtiskli kouzlo, které nemohou popřít ani jeho největší odpůrci.

Ano, Pretty Woman je pohádka o Popelce, kýč, chcete-li. Ovšem kýč velmi milý, zábavný a dosud nepřekonaný. I proto patří mezi nejúspěšnější romantické komedie posledních několika desetiletí.

Hollywood. Vivian šlape chodník a sní o princi na bílém koni. Jednoho večera se náhodnou seznámí s krásným, osamělým a trochu tajemným milionářem Edwardem Lewisem, který ji odvede do přepychového hotelového apartmá.

 Nechá ji v klidu vyspat a ráno jí udělá překvapivou nabídku. Chce, aby mu Vivian dělala po celý týden na veřejnosti doprovod.

Dívka se ve svém „pracovním“ oblečení v luxusním hotelu vyjímá jako tarantule na piškotovém dortu a ani peníze, kterými ji Edward štědře vybavil, jí neumožní splnit daný úkol – opatřit si vhodnou garderobu. V poslední chvíli přichází plačící dívce na pomoc otcovsky založený manažer hotelu. Pozvolna začíná proměna šlapky ve velkou dámu.

Proměna, které si všimne snad každý, kromě Edwarda. Přestože jejich vztah není bez problémů, oba se pomalu začínají pod vlivem toho druhého měnit.

Týden končí a Vivian je stále zamilovanější. Do náhlého přepychu, ale hlavně do svého ochránce. Uuvědomuje si, že práce pouliční prostitutky není to pravé a život nabízí mnohem více a lepších možností. Zdá se jí, že našla svého prince.

Ale ten nestojí o věrnou, hodnou a krásnou ženu. Chtěl by si Vivian pouze vydržovat. Ještě před týdnem by dívka souhlasila, ale láska se spojila s hrdostí a Vivian odchází. Edward si uvědomuje svoji chybu. Poznává, že dávat je někdy lepší než brát a tvořit je lepší než ničit. V bílém Rolls-Roycu, s kyticí a deštníkem místo meče si jede pro svoji nevěstu…

Pro případné pochybovače, kterým se zdá necelá stokoruna za takové DVD příliš – kdy naposledy jste u disku, prodávaného v trafice, viděli něco takového:

 Lokalizace po spuštění

Nastavování zvuku a titulků

Bonusy

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1990

Délka: 115 minut

Původní název: Pretty Woman

Světová premiéra: 23. března 1990 – USA / Kanada

Kinopremiéra v ČR: 3. září 1995

Režie: Garry Marshall

Scénář: J. F. Lawton

Produkce: Gary W. Goldstein, Arnon Milchan, Steven Reuther, Walter von Huene, Laura Ziskin

Hudba: James Newton Howard, Roy Orbison

Kamera: Charles Minsky

Střih: Priscislla Nedd-Friendly, Raja Gosnell

Kostýmy: Marilyn Vance

Společnost: Touchstone Pictures / Silver Screen Partners IV

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Richard Gere (Edward Lewis), Julia Roberts (Vivian Wardová), Ralph Bellamy (James Morse), Jason Alexander (Philip Stuckey), Laura San Giacomo (Kit De Luca), Alex Hyde-White (David Morse), Amy Yasbeck (Elizabeth Stuckeyová), Elinor Donahue (Bridget), Hector Elizondo (Barney Thompson), Judith Baldwin (Susan), Jason Randal (kouzelník), Bill Applebaum (Howard), Tracy Bjork (host), Gary Green (host), Billy Gallo (Carlos), Abdul Salaam El Razzac (šťastný muž), Hank Azaria (detektiv), Larry Hankin (domácí), Julie Paris (Rachel, Rhonda Hansome (Bermuda), Harvey Keenan (muž v autě), Marty Nadler (turista), Lynda Goodfriend (turistka), a další

Menu DVD

Údaje o DVD (údaje na obalu slibují víc, než nabízí menu):

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, španělsky (obal slibuje místo španělštiny francouzčtinu a italštinu), 2.0 česky, maďarsky, komentář režiséra

Výběr zvukové stopy

Titulky: česky, anglicky, anglicky pro neslyšící, španělsky, maďarsky, polsky, hebrejsky, řecky, bulharsky, rusky, litevsky, lotyšsky, estonsky

Výběr titulků

 Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: s českými titulky (včetně audiokomentáře tvůrců) – Blooper Reel (přeřeknutí v Pretty Woman – 2:36), Live from the Wrap Party! (živě z ukončovacího večírku – 4:05), LA: The Pretty Woman Tour (průvodce lokalitami filmu), Audio Commentary, 1990 Production Featurette (film o filmu – 3:47), „Wild Women Do“ Performed by Natalie Cole (videoklip – 4:12)

Volba kapitol