Filmag horor – Prokletí mlžného ostrova

Tentokrát si s klasikou sáhneme hodně hluboko. Filmag v ediční řadě Horor přichází ve středu 27. ledna 2010 za 45,- Kč s filmem Prokletí mlžného ostrova, který byl natočen v roce 1945. Podle sloganu na obalu stylový horor pro milovníky tajemna.

Malý ostrov věčně utopený v mlze, nenápadný a zdánlivě bezvýznamný. V jeho nitru se však odehrává drama lásky, zrady a vraždy. Zajímavá hra na kočku a myš.

 

 

Leo Grainger, vdovec a bývalý trestanec, dříve investiční poradce, žije po svém propuštění se svou nevlastní dcerou Gail na Mlžném ostrově, který býval v dávné minulosti útočištěm pirátů. Gail uprchla na ostrov před novináři, kteří se po Leově propuštění začali zabývat jeho údajnými investičními spekulacemi a také násilnou smrtí Gailiny matky Karmy, která zemřela za podivných okolností během Leova pobytu ve vězení.

 

 

Leo na víkend pozval na ostrov skupinu lidí, bývalých obchodních partnerů, kteří jsou podle něho odpovědní nejen za Leovu kriminální minulost, ale zřejmě i za smrt milované ženy. Skupina se pod vidinou na ostrově ukrytého bohatství dostaví v plném počtu, jen místo jednoho z nich se dostaví syn jako zástupce zemřelého otce. Přítomen je i Dr. Lake, bývalý Leův účetní. Leo zahajuje hru, jejímž cílem je odhalit a zničit zrádce.

 

 

Zatímco Jeff se snaží opět navázat vztah se zdánlivě lhostejnou bývalou přítelkyní Gail, atmosféra vzájemného podezírání houstne stejně jako všudypřítomná mlha. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a odehraje se opravdu stylově – v sídle plném nastražených pastí, tajných chodeb a skrytých místností. Na tento týden nikdo z obyvatel Mlžného ostrova nadosmrti nezapomene…

 

Žánr: Horor / Mysteriozní

Země původu: USA

Rok vzniku: 1945

Délka: 72 minut

Původní název: Fog Island

Světová premiéra: 15. února 1945

Režie: Terry O. Morse

Námět: Bernadine Angus (divadelní hra "Angel Island")

Scénář: Pierre Gendron

Produkce: Terry O. Morse, Leon Fromkess

Hudba: Karl Hajos

Kamera: Ira H. Morgan

Střih: George McGuire

Kostýmy: Larry Judge (mužské), Jean Sharpless (ženské)

Společnost: Producers Releasing Corporation

Hrají: George Zucco (Leo Grainer), Lionel Atwill (Alec Ritchfield), Jerome Cowan (John Kavanaugh), Sharon Douglas (Gail), Veda Ann Borg (Sylvia Jordanová), John Whitney (Jeff Kingsley), Jacqueline deWit (Emiline Bronsonová), Ian Keith (Dr. Lake), George Lloyd (Allerton the Butler), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: ?