North Video – Zákon a pořádek: Zločinné úmysly 8

 V pátek 29. ledna 2010 pokračuje North Video osmým diskem seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly za cenu 49,- Kč.    

První sezóna – disk 8.

 

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případ§ ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u sodu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu.

 

DVD obsahuje 2 epizody:

 

15. díl – Poloprofesionál (Semi-Professional)

 

Sekretářka známého soudce je nalezena zabita v domě svého šéfa. Hlavní podezřelý je její šéf a milenec v jedné osobě, ctihodný pan soudce. Vyšetřování ukáže, že právě jemu se její vražda určitě nehodila…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Michael Murphy a další

Režie: Gloria Muziová

 

Anotace TV Prima:

Úředník od soudu byl doma zavražděn. Podezření míří i k soudci, vyšetřují ho tedy, ale musí dělat vše opatrně, i tak to všechny štve. Je zabita i ženská, obviní jiného soudce, aby ale dostali toho, co chtějí.

 

Anotace TV Nova:

Sekretářka známého soudce, kandidáta na post u Nejvyššího soudu, je nalezena v domě svého šéfa mrtvá. Zároveň se ztratil její notebook s koncepty článků, které psala a hlavně vymýšlela pro svého šéfa. Tyto články mu pomohly ke kandidatuře na místo u nejvyššího soudu. Detektivu Gorenovi je jasné, že právě tomuto soudci se její vražda určitě nehodí, i když by se tato možnost nabízela. Pochopí, že musí hledat u soudcových konkurentů.

 

16. díl – Fantom (Phantom)

Propuštěný vězeň je nalezen ubodaný v botanické zahradě. Policisté brzy z kontaktu k jeho starému případu zjistí, že měl jakousi milenku. Od ní se dozvědí, že se však zajímal o jinou ženu…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Michael Murphy a další

Režie: Juan J. Campanella

 

Anotace TV Prima:

Propuštěný vězeň je nalezen ubodaný v botanické zahradě. Policisté brzy z kontaktu k jeho starému případu zjistí, že měl jakousi milenku. Od ní se dozvědí, že se však zajímal o jinou ženu. Proto s ním jeho milenka přerušila veškeré kontakty. Policistům se tuto tajemnou neznámou podaří najít. Zjistí, že je ve skutečnosti sestrou zavražděného a že si před léty jen nechala změnit jméno, aby se odřízla od své minulosti. Zjistí také, že propuštěný vězeň si u ní zřejmě schoval peníze a teď je chtěl zpět. Vyšetřovatelé se zaměří na současného milence sestry oběti. Zjistí, že tajemný muž, který vystupuje jako ekonom u OSN, je ve skutečnosti nezaměstnaný. Milenka mu půjčila bratrovy peníze a ten je zřejmě chtěl zpět. Další informace ukazuje, že za podivných okolností zemřel i tchán ekonoma, když po něm chtěl peníze, které mu půjčil. Mezitím je nalezena ve vážném stavu i ona sestra mrtvého kriminálníka, policistům je jasné, že ekonom se jí chtěl zbavit. Když muž zjistí, že po něm jde policie, pokusí se zabít i své dvě děti. Vyšetřovatel ho však včas najde a vraždě dětí zabrání.

 

Anotace TV Nova:

Propuštěný vězeň je nalezen ubodaný. Policisté se dozvědí, že prý se scházel s nějakou ženou. Ukáže se, že to byla jeho sestra, u níž si schoval peníze a teď je chtěl zpět. Sestra je však půjčila svému milenci, který, jak vyšetřovatelé zjistí, vystupuje jako ekonom u OSN, ale ve skutečnosti je nezaměstnaný. Z dalších informací vyplyne, že za podivných okolností zemřel i tchán „ekonoma“, když po něm chtěl peníze, které mu půjčil a že zřejmě půjde o život i dalším členům rodiny.

Více třeba zde.  

Žánr: Krimi / Drama

Původní název: Law & Order: Criminal Intent

Země natáčení: USA

Roky natáčení: 2001-????

Průměrná délka jednoho dílu: 60 minut