North Video – Zákon a pořádek: Zločinné úmysly 10

 V pátek 12. února 2010 pokračuje North Video desátým diskem seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly za cenu 49,- Kč.    

První sezóna – disk 10.

 

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případ§ ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u sodu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu.

 

DVD obsahuje 2 epizody:

 

19. díl – Prokletý (Maledictus)

V New Yorku je zavražděna spisovatelka ruského původu. Policie z vraždy podezřívá ruskou mafii, o níž žena napsala svou první knihu…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance a další

Režie: Frank Prinzi

 

Hlavu dcery ruského mafiána v úhledném balíčku doručí poslíček do nakladatelství, pro které pracovala. Policisté zjistí, že na základě její knihy dostal její otec doživotí a že jí hrozila smrt od jejích krajanů, otcových mafiánů. V nakladatelství se také vyšetřovatelé dozvědí, že žena připravovala novou knihu, tentokrát z prostředí luxusní střední školy pro bohaté, kterou kdysi navštěvovala. Vyšetřovatelé správně zjistí, že mafiány kdosi s vraždou předešel. Proto se zaměří na její bývalé spolužáky. Právě realitní makléř s transexuálním chováním má podivnou minulost, kterou žena objevila díky jeho úchylce v převlékání do ženských šatů. Zjistila, že muž jako dítě otrávil svou matku jedem na mravence. Policisté tak objasní hned dvě vraždy.

 

20. díl – Policejní odznak (Badge)

Speciální skupina vyšetřuje masakr čtyřčlenné rodiny auditora Rona Sherwooda. Stopy vedou k bývalým policistům…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance a další

Režie: Constantine Makris

 

Městský auditor je nalezen i s celou rodinou mrtvý. Policisté jsou zprvu přesvědčeni, že zabil svou ženu a děti v návalu vzteku poté, co zjistil, že má milenku. Jenže Goren se svou kolegyní zjistí, že ve skutečnosti se v mužově případě nejedná o sebevraždu, nýbrž o vraždu. Někdo vše nastražil tak, aby to vypadalo, že právě muž vraždil. Ten někdo musel dobře znát způsob policejní práce. A tak se oba vyšetřovatelé začnou zajímat o auditorovy poslední případy. Zjistí, že řešil i universitní policii. Právě jeden z jejích členů musel ze služby odejít, protože bral policejní penzi a ještě plat universitního strážníka od města, což bylo v rozporu s předpisy. Tento muž se však při výslechu raději zastřelí, než aby shodil své kolegy. Goren zjistí, že organizátorem celých podvodů s dvěma příjmy od města je bývalá černá policistka Tery. A právě v její minulosti je souvislost s dnešní vraždou. V jejím universitním okrsku strážníka se nedávno stala vražda drogového dealera za stejně podivných okolností jako v případě auditora a jeho rodiny. Vyšetřovatelé nalíčí past, do které se Tery chytí. Vraždila a podváděla, jak říká, pro budoucnost svých dětí. Peníze drogových dealerů a města jim měly k té budoucnosti pomoci.

Více třeba zde.  

Žánr: Krimi / Drama

Původní název: Law & Order: Criminal Intent

Země natáčení: USA

Roky natáčení: 2001-????

Průměrná délka jednoho dílu: 60 minut