Bontonfilm – Cyborg

Když v loňském roce vycházely upoutávky na tituly Hvězdné edice Bontonfilmu, řada filmů měla v názvu číslovku 2. Jenže už jsme se dočkali třeba prvních Dvanácti do tuctu a teď měl v pátek 5. února 2010 být k dostání i první Cyborg za 59,- Kč (vloni jsme čekali toho druhého). Jenže na se zpožděním až v sobotu 6. února 2010.

Ameriku 21. století ovládá zděšení. Zemí zmítají sociální nepokoje. Civilizaci ničí zhoubná nemoc. Smrtící epidemie způsobuje, že život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Nikdo chorobu nedokáže léčit.

 

 

Cyborg Pearl Prophet – kráska, která je napůl člověk a napůl robot – hledá způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty zpustošeným světem pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů v čele se sadistickým zabijákem Fenderem Tremolem, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její pomocí svět.

 

Na její ochranu se postaví osamělý bojovník Gibson Rickenbacker, který má s vůdcem gangu nevyřízené účty. Jen jeho schopnosti mohou zachránit zbytky civilizace!

 

 

Postkatastrofický akční film o muži, který se stal jedinou nadějí budoucnosti lidstva. Po globální katastrofě se civilizace zhroutila, zbytky lidstva přežívají v neuvěřitelně nuzných podmínkách, jediným uznávaným je právo silnějšího, a navíc se objevila smrtící nemoc.

 

A přece existuje naděje. V tom, co zbylo z Atlanty, žije skupina vědců, kteří dosud mají znalosti i vybavení a pokoušejí se najít lék na smrtící chorobu. Aby mohli lék dokončit, potřebují informace, uložené v New Yorku. Proto upraví jednu ženu jako kyborga, který je má získat a bezpečně doručit.

 

 

V New Yorku ale řádí Fenderova tlupa krvežíznivých zabijáků, a tak kyborg Pearl Prophet, který nemá bojové schopnosti, potřebuje ochránce. Nepříliš ochotně se jím stává neohrožený bojovník Gibson Rickenbacker, který dokáže přežít cokoli, a navíc má s Fenderovým gangem nevyřízené účty za to, že vyvraždili jeho rodinu. Na druhé straně však stojí Fender Tremolo, připravený kyborga zničit. Jeho cílem není obnovení řádu, ale anarchie, která by mu umožnila ovládnout svět.

 

 

Prostě JCvD v nejlepších letech a postapokalyptická béčková sci-fi akce = nenapodobitelný kousek.

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1989

Délka: 83 minut

Původní název: Cyborg

Světová premiéra: 7. dubna 1989

Režie: Albert Pyun

Scénář: Kitty Chalmers

Produkce: Yoram Globus, Menahem Golan, Tom Karnowski

Hudba: Kevin Bassinson

Kamera: Philip Alan Waters

Střih: Scott Stevenson, Rosanne Zingale, Sheldon Lettich, Jean-Claude Van Damme

Kostýmy: Heidi Kaczenski

Společnost: Cannon Entertainment / Golan-Globus Productions

Natáčeno: Castle Hayne, North Carolina, USA / DEG Film Studios – 1223 North 23rd Street, Wilmington, North Carolina, USA / Imperial County, Kalifornie, USA

Hrají: Jean-Claude Van Damme (Gibson Rickenbacker), Deborah Richter (Nady Simmonsová), Vincent Klyn (Fender Tremolo), Alex Daniels (Marshall Strat), Dayle Haddon (Pearl Prophet), Blaise Loong (Furman Vux/Pirate/Bandit), Ralf Moeller (Brick Bardo), Haley Peterson (Haley), Terrie Batson (Mary), Jackson ‚Rock‘ Pinckney (Tytus/Pirate/Bandit), Janice Graser (Vorg), Robert Pentz (Base/Pirate/Bandit), Sharon K. Tew (Prather/Pirate/Bandit), Chuck Allen (Vondo/Pirate/Bandit), Stefanos Miltsakakis (Xylo/Pirate/Bandit), Kristina Sebastian (mladá Haley), Thomas Barley (Willy), Dale Frye (Sather/Pirate/Bandit), Jophery C. Brown (majitel saloonu/Pirate/Bandit), Jim Creech (Roland Pick), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky (lektor), turecky 

Titulky: česky, anglicky, polsky, bulharsky, řecky, turecky, islandsky  

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný