Sport – Toto – 25th Anniversary: Live in Amsterdam (CD)

V úterý 9. února 2010 bychom díky deníku Sport měli mít možnost seznámit se s dalším zástupcem rockové muziky, v plánu je CD dnes již nefungující skupiny Toto – 25th Anniversary: Live in Amsterdam nejspíš za 60,- Kč. Bohužel ano, citlivé úpravy cen se dotkly nejen DVD, ale i CD nosičů… Od nynějška i ony budou za šedesát.  

Historie skupiny Toto se začala odvíjet v Los Angeles počátkem sedmdesátých let, kdy se v garáži rodiny Porcarů scházeli ke společnému hraní pianista David Paich (nar. 21. 6. 1954), bubeník Jeff Porcaro (nar. 1. 4. 1954) a baskytarista David Hungate. Jeffův bratr, hráč na klávesové nástroje Steve Porcaro (nar. 2. 9. 1957) měl také svoji skupinu, ve které hrál i kytarista Steve Lukather (nar. 21. 10. 1957). Muzikanti z obou kapel patřili k nejvyhledávanějším studiovým hráčům kalifornské oblasti a často se potkávali ve studiích při doprovodu takových hvězd jako například Joe Cocker nebo Cher. K těmto hudebníkům se v sedmasedmdesátém připojil zpěvák Bobby Kimball (nar. 29. 3. 1947). Kapela si dala jméno "Toto" pravděpodobně podle psa dívky Dorotky z knížky Čaroděj ze země Oz nebo podle skutečného Kimballova příjmení Toteaux. Na popud prozíravých šéfů firmy Columbia Records sextet představil v roce 1978 svůj velice muzikální, všestranný a melodický rock na debutovém bezejmenném albu.

 

Po dlouhé řadě úspěšnách alb a personálních změnách bylo v roce 2003 při oslavách 25 let skupiny nahráno živé album, které by mělo obsahovat tyto skladby (autorem je až na uvedené výjimky David Paich):

 

01. Medley:

   Girl Goodbye

   Goodbye Elenore

   Child’s Anthem

   I’ll Supply The Love

02. Gift With A Golden Gun (Bobby Kimball/David Paich)

03. While My Guitar Gently Weeps (George Harrison)

04. Bodhisattva (Walter Becker/Donald Fagen)

05. Africa

06. Keyboard Solo

07. Dune

08. Medley: (Toto)

   Waiting For Your Love

   Georgy Porgy

   Lion

   Hydra

   English Eyes

  Till The End

09. I Won’t Hold You Back (Steve Lukather)

10. Rosanna

11. Afraid Of Love (Steve Lukather/David Paich/Jeff Porcaro)

12. Hold The Line

13. Next To You

14. Home Of The Brave (Steve Lukather/David Paich/Jimmy Webb/Joseph Williams)

15. White Sister 

 

Záznam byl pořízen v sestavě: 

 

Bobby Kimball – Vocals

Steve Lukather – Guitars, keyboards, vocals

Mike Porcaro – Bass guitar, vocals

David Paich – Keyboards, piano, vocals

Simon Phillips – Drums, percussion

Tony Spinner – Guitars, vocals

John Jessel – Keyboards, vocals