Filmexport Home Video – Armagedon zvířecí říše 2

Pokud vás minulý týden zaujalo hromadné vymírání druhů, pak Filmexport Home Video ve středu 17. února 2010 nabízí druhé DVD ze čtyř se dvěma díly cyklu Armagedon zvířecí říše 2 za 49,- Kč.

 

Jedná se o paleontologickou sérii televizních dokumentů, vysílaných premiérově na kanále Animal Planet v únoru 2009, která získala řadu nominací na ceny Emmy. Každý díl se věnuje skupině zvířat, žijící v příslušné době hromadného vymírání druhů.

 

Osmidílný seriál na 4 DVD vám nabízí nevídaný pohled na Zemi v dávných dobách.

 

Každý díl odkrývá fascinující příběh obohacený poutavými filmovými obrazy a přináší strhující rekonstrukci událostí od počátku vzniku Země v úžasné CGI kvalitě.

 

Zachycuje hromadné vyhynutí dinosaurů i dalších živočišných druhů, jež kdysi dávno obývaly naši planetu.

 

Tyto dokumenty odpočítávají čas, který zbývá do katastrofy a kladou ústřední a nejzásadnější otázku: Kdo přežije a kdo zahyne?

 

3. díl – Velké vymírání (The Great Dying)

Kansas, Sibiř, jižní Afrika, severní Afrika – cca před 250 000 000 až 249 200 000 lety (perm)

 

Před 250 miliony let život na Zemi zasáhla „matka" všeho hromadného vymírání, jež bylo natolik zničující, že je označováno jako „Velké vymírání". Krajinu pohltilo nevídané vulkanické peklo…

 

Zemi obklopil dusivý žár a přeměnil ji v tavící pec. Oceány se proměnily v obrovské hnijící žumpy. Království savcům podobných plazů, jemuž vládl hrozivý alfa predátor gorgonops, muselo náhle čelit svému největšímu nepříteli – samotné planetě Zemi. Devadesát procent všech druhů vyhynulo a jen pár šťastlivců mělo možnost spatřit úsvit nové éry: příchod období triasu.

 

Lystrosaurus

Gorgonops

Thrinaxodon

Proterosuchus

Dicynodon

Therocephalian

 

4. díl – Udušení (Strangled)

Appalačské hory, Arizona, jižní Afrika  – cca před 200 000 000 lety (trias)

 

Před 200 miliony let byla planeta Země uvržena do bouřlivého období přeměny. Mocné vulkanické síly, které vřely v jejím nitru, řetězcem strašlivých erupcí roztrhly kontinenty…

 

Po zemském povrchu se rozlily gigantické proudy žhavého magmatu. Zeměkoule zahalená dusivým žárem a jedovatými plyny rdousila živočišnou říši. Jedna z největších živočišných dynastií – dinosauři – zápasila s touto děsuplnou zkázou, aby si vydobyla své místo na Zemi. Osud celého druhu visel na vlásku.

 

Eudimorphodon

Rutiodon

Desmatosuchus

Megazostrodon

Staurikosaurus

Postosuchus

 

Žánr: Animovaný / Dokument

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2009

Délka: každý díl cca 48 minut

Původní název: Animal Armagedon

Režie: Jason McKinley

Scénář: Bryce Zabel

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: černobílý/barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný