Vapet pro každého – Kung-fu nářez

Vapet nám v úterní řadě Pro každého představí 9. února 2010 další Hongkongskou mlátičku Kung-fu nářez za 48,- Kč. Film dosahuje překvapivého skóre mezi 70 až 80 procenty.

Řezník Wing se zaplete do konfliktu s panem Ko, mistrem školy Pěti draků. Mistr je přesvědčený, že Wing zabil jeho kmotřenku. Vůbec netuší, že za vším stojí jeho syn Tai-Hoi, který pomocí všemožných intrik svalil vinu na Winga. Wing musí dokázat svou nevinu a pomstít smrt svého bratra, kterého nezavraždil nikdo jiný než Tai-Hoi.

I když si diváci stýskají, že film vlastně nemá scénář, je údajně plný všech možných škol kung-fu, skvělé choreografie, precizních soubojů a tudíž mu není co vytýkat.

Žánr: Akční

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1979

Délka: 108 minut

Původní název: Lin Shi Rong

Režie: Sammo Hung Kam-Bo, Woo-Ping Yuen

Scénář: Dang Geng-san, Jing Wong

Produkce: Raymond Chow

Hudba: Hsun Chi Cheno

Kamera: Koon-wah Ma

Společnost: Golden Harvest Company

Hrají: Sammo Hung Kam-Bo (řezník Lam Sai-wing / ‚Butcher Wing‘), Hoi San Lee (mistr Ko), Pai Wei (Chik), Biao Yuen (Foon), Tak-Hing Kwan (Wong Fei-Hong), Billy Chan (Tai-Hoiův muž), Qiqi Chen (Lan Hsing), Kam Chiang (Lam Sai-kwong), Fat Chung (Wildcat), Mei Sheng Fan (Beggar), Ging Man Fung (hráč šachu), Hark-On Fung (Ko Tai-Hoi), Pak-Kwong Ho (slepec), JoJo Chan Kei-kei (Lan Hsing), Ching-Ying Lam (zabiják), Fung Lee (pracovník v restauraci), Gwa-pau Sai (Ah So), Jing Tang (Yuet Mei), Choh Lam Tsang (noční hlídač), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: