Aha! Palace Pictures – Halloween

Po všech těch líbezných aaaach a oooch a miluji tě přichází k radosti některých čerstvě zatuchlý závan plný krve. V dnešním bulváru se objevila upoutávka, že Codi v obalu Aha! Palace Pictures ve čtvrtek 11. února 2010 přispěchá na pulty za 49,- Kč s filmem Halloween. Pod maskou se skrývá zlo!

 

Nový pohled slavného hudebníka a režiséra Roba Zombie (Vyvrženci pekla a Dům tisíce mrtvol) na jeden z nejklasičtějších filmových hororů o nemilosrdném vrahovi Michaelovi Myersovi, který roku 1978 natočil John Carpenter.

 

 

Zombie, který se inspiroval Carpenterovým originálem a původní myšlenkou, že zlo se může objevit i v tom nejmenším městě, se zaměřuje na mládí Michaela Myerse a na události, které předcházely krvavé sérii vražd oné osudné halloweenské noci v tichém městečku Haddonfield v Illinois.

 

 

 

Po tomto brutálním činu je Michael na sedmnáct let uvězněn v přísně střeženém ústavu pro duševně choré Smith’s Grove, kde o něj pečuje proslulý psychiatr, Dr. Samuel Loomis, specializující se na dětské pacienty. Jde o jediného člověka, který je skutečně schopen pochopit zlo, které se v Michaelovi ukrývá.

 

 

Dnes, o sedmnáct let později, se Michaelovi podaří o Halloweenu z ústavu uprchnout a vydává se na krvavou cestu zpět do Haddonfieldu, aby tam pokračoval ve vraždění a uzavřel nevyřešené záležitosti ze své minulosti.

 

 

Původní film Halloween mistra hororu Johna Carpentera měl premiéru 25. října 1978 a po celém světě vydělal přes 55 milionů dolarů. Stál u vzniku jedné z nejúspěšnějších, nejdelších a nejvlivnějších hororových sérií v dějinách filmu, která dala za pětadvacet let existence vzniknout osmi pokračováním a ovlivnila bezpočet dalších hororových filmů.

 

 

Takže ještě upoutávkou text:

 

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před léty vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko.

 

 

Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky, tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers…

 

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 106 minut

Původní název: Halloween

Světová premiéra: 31. srpna 2007 – USA, Kanada

Kinopremiéra v ČR: 29. listopadu 2007

Režie: Rob Zombie

Námět: John Carpenter, Debra Hill (scénář z roku 1978)

Scénář: Rob Zombie

Produkce: Malek Akkad, Patrick Esposito, Andy Gould, Andrew G. La Marca, Matthew Stein, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Rob Zombie

Hudba: Tyler Bates

Kamera: Phil Parmet

Střih: Glenn Garland

Kostýmy: Mary E. McLeod

Společnost: Dimension Films / Nightfall Productions / Spectacle Entertainment Group / Trancas International Films / The Weinstein Company

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Malcolm McDowell (doktor Samuel Loomis), Scout Taylor-Compton (Laurie Strodeová), Tyler Mane (Michael Myers), Daeg Faerch (Michael Myers ve věk 10 let), Sheri Moon (Deborah Myersová), William Forsythe (Ronnie White), Danielle Harris (Annie Brackettová), Kristina Klebe (Lynda), Skyler Gisondo (Tommy Doyal), Danny Trejo (Ismael Cruz), Hanna Hall (Judith Myersová), Tom Towles (Larry Redgrave), Bill Moseley (Zach ‚Z-Man‘ Garrett), Leslie Easterbrook (Patty Frostová), Steve Boyle (Stan Payne), Brad Dourif (šerif Lee Brackett), Richard Lynch (ředitel Chambers), Clint Howard (doktor Koplenson), Jenny Gregg Stewart (Lindsey Wallaceová), Lew Temple (Noel Kluggs), Udo Kier (Morgan Walker), Adam Weisman (Steve Haley), Sydnie Pitzer, Myla Pitzer, Stella Altman, Dee Wallace (Cynthia Strodeová), Max Van Ville (Paul), Nick Mennell (Bob Simms), Pat Skipper (Mason Strode), Daryl Sabara (Wesley Rhoades), Richmond Arquette (zástupce Charles), Ken Foree (Big Joe Grizzley), Paul Kampf (policista Lowery), Sybil Danning (zdravotní sestra Wynn), Micky Dolenz (Derek Allen), Daniel Roebuck (Lou Martini), Mel Fair (Taylor Madison), Sid Haig (Chester Chesterfield), a další

 

Menu DVD

 

Údaje o DVD:

 

Volba kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85 – podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: trailer, rozhovory, z natáčení, TV spoty, nabízíme

 

Bonusy

 

Televizní upoutávky