North Video – Heuréka 2. DVD

North Video pokračuje v úterý 16. února 2010 v ediční řadě Světový seriál dalším dílem poněkud přejmenovaného televizního hitu Heuréka, 2. disk za 49,- Kč.

Pokud platí předchozí sliby, na disku budou dvě epizody:

 

Přešťastné návraty (Many Happy Returns)

Jack se, spolu s ostatními obyvateli, zúčastní pohřbu Susan Perkinsové, která velmi zajímavým způsobem "skonala" v pilotní epizodě. K velkému překvapení všech se paní Perkinsová zanedlouho opět objeví ve městě a je velmi, velmi živá. Nakonec se dovíme, že celý problém má na svědomí její manžel, který je (resp. byl) považován za ztraceného. Ten si ji totiž "duplikoval".

Po městě se začne prohánět jakýsi elektromagnetický duch, který si jde sebevědomě za svým cílem.

V další dějové linii sledujeme Jacka, který je novým šerifem ve městě, a Zoe, kterak se zabydlují v novém "domě". Douglas Fargo jim nabídl bydlení v luxusním domě budoucnosti, který ovšem může mít ještě nějaké ty mouchy Z venku atomový kryt, zevnitř přepychový dům se vším všudy. Jeho jméno je SARAH a je ho potřeba otestovat…

Než zapomenu (Before I Forget)

Na začátku epizody Jack postřelí Henryho ve Vincentově restauraci. Nikdo nic nechápe a ani Jack si nepamatuje, co se v posledních minutách stalo. Samozřejmě se rozjíždí vyšetřování a samotné vyprávění se přesouvá o několik hodin zpět. Do města přijela dvojice významných vědců, z nichž jeden je Henryho dlouholetý přítel. Jejich úkolem je dokončení prací a představení ochranného obleku budoucnosti, určeného k vojenským účelům. Ovšem ukazuje se, že jeden z dvojice vědců nebude tak úplně geniální, jak se zdálo.

Druhá dějová linie nás seznamuje s dalším obyvatelem města. Jedná se o mladého divadelního tvůrce – Putnama. Ten obsadí Zoe, která se snaží zapadnout mezi vrstevníky ve městě, do své poslední hry. Jackovi tím vznikne spousta problémů jak s Putnamem, tak se Zoe a jejím divadelním kostýmem pro chystané moderní verze jedné ze Shakespearových her.

1. a 2. sezóna (celkem 25 epizod) vychází na 13 DVD.

Žánr: Sci-fi / Televizní seriál / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut, pilot cca 81 minut

Původní název: Eureka

První vysílání: 18. července 2006

Režie: Peter O’Fallon

Námět: Andrew Cosby, Jaime Paglia (kreslený seriál)

Scénář: Peter O’Fallon, Andrew Cosby, Jaime Paglia

Produkce: Andrew Cosby, John Peter Kousakis, Jaime Paglia, Wendy Wallace

Hudba: Mutato Muzika

Kamera: Robert C. New

Střih: Chris Peppe, Andrew Seklir

Kostýmy: Diane Widas

Společnost: NBC Universal Television

Natáčeno: Chilliwack, British Columbia, Kanada / Heritage Woods Secondary School, Port Moody, British Columbia, Kanada / Sullivan Heights Secondary, Surrey, British Columbia, Kanada / Vancouver Film Studios, Vancouver, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Salli Richardson (Allison Blakeová), Ed Quinn (Nathan Stark), Erica Cerra (Jo Lupová), Neil Grayston (Douglas Fargo), Matt Frewer (Jim Taggert)

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: ?