ABC/Supraphon – Tři mušketýři (2CD)

Když se v novinách poporvé objevila upoutávka, že vyjdou Tři mušketýři, dalo se čekat leccos, největší naivkové dokonce toužili(y) po Michaelu Yorkovi. Dnes v úterý 16. února 2010 už je jasno, časopis ABC sáhl do katalogu společnosti Supraphon a v kompletu dvou CD vydává za 75,- Kč nahrávku z kolekce mluveného slova Za dobrodružstvím

Jeden za všechny, všichni za jednoho. Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrů a jejich mladého přítele d´Artagnana se dočkala několika filmových podob.

 

Tato CD, která vyšla poprvé v roce 1995, nabízí velkolepou zvukovou dramatizaci, v níž uslyšíte celou plejádu vynikajicích herců: Viktora Preisse, Miroslava Moravce, Jiřího Sováka, Růženu Merunkovou, Blanku Bohdanovou, Václava Postráneckého, Rudolfa Hrušínského a další.

 

CD1:

 

Tři mušketýři I. 00:51:27

 

1. část 00:24:17 

2. část 00:27:09

 

CD2: 

 

Tři mušketýři II. 00:52:50 

 

3. část 00:27:47 

4. část 00:25:02

 

původní text: Alexander Dumas

překlad: Jaroslav Poch, Růžena Pochová

původní text: Vítězslav Nezval

dramatizace: Jan Fuchs

hudba: Alois Palouček

zvukové efekty: Radislav Nikodém

dirigent: Alois Palouček

Soubor sólistů

 

účinkují: Růžena Merunková, Viktor Preiss, Václav Postránecký (d’Artagnan), Miloš Nedbal, Miroslav Moravec (Athos), František Vicena, Zdeněk Ornest, Vladimír Brabec, Jiří Adamíra (král Ludvík), Blanka Bohdanová (královna Anna), Rudolf Hrušínský (kardinál Richelieu), Jaroslav Cmíral, Jiří Sovák (pan Bonacieux), Vladimír Ráž (vévoda z Buckinghamu), Jiřina Švorcová (Mylady)