Blue Sky Film – Slipstream

Oznámené tituly Blue Sky Filmu jsou zase vyčerpány a v řadě DirectDVD by ve čtvrtek 18. února 2010 měl být na pultech film Slipstream za 49,- Kč. Rafinovaná kombinace snu, reality a fantazie.

Populární herec sir Anthony Hopkins natočil experimentální snímek, který rafinovaně propojuje realitu, fantazii a sny. Je jeho režisérem, scénáristou, autorem hudby i hlavním představitelem.

 

 

V centru příběhu je stárnoucí scenárista Felix Bonhoeffer, jehož připravovaný scénář k filmu Slipstream začne nečekaně zasahovat do jeho soukromí. Fiktivní filmoví hrdinové se objevují v jeho skutečném životě a jeho osobní prožitky se odrážejí v chystaném filmu.

 

 

Snímek udržuje diváka, který si společně s hlavním hrdinou nemůže být vůbec ničím jistý, dlouho v mrazivé nejistotě, řídí se snovou logikou a vyvolává otázky, co způsobuje Felixův psychický stav.

 

 

„Od prvních vteřin je zjevná jedinečnost filmu Slipstream. Název je převzat z monologu jedné postavy o alternativní realitě a vizuální styl pochází z filmové školy Davida Lynche,"  – S. James Snyder, The New York Sun

 

 

Domácí diváci se v hodnocení pohybují pod 40 procenty a dumají, proč film vůbec vznikl. Údajně nemá ani hlavu, ani patu, navíc vnímání stěžuje nepovedený střih. Prý to vypadá jako chaotické školní stylistické cvičení.

Žánr: Drama / Komedie / Fantasy / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 93 minut

Původní název: Slipstream

Světová premiéra: 10. února 2007 – Německo (European Film Market)

Režie: Anthony Hopkins

Scénář: Anthony Hopkins

Produkce: Stella Arroyave, Betsy Danbury, Robert Katz, Mike Crawford

Hudba: Anthony Hopkins

Kamera: Dante Spinotti

Střih: Michael R. Miller

Kostýmy: Julie Weiss

Společnost: Strand Releasing / Destination Films / Samson Films / Slipstream

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / Palm Desert, Kalifornie, USA / Yucca Valley, Kalifornie, USA

Hrají: Lana Antonova (Lily), Stella Arroyave (Gina), Lindsay Barth (sestra Shelly), Marshall Barth (syn Harveye Brickmana), Dean Bitter (žurnalista), Gene Borkan (Mel), Michael Clarke Duncan (Mort / Phil Henderson / strážce), Donna G. Earley (šatnářka), Charlie Edwards (pomáhající motorista), Fionnula Flanagan (Bette Lustigová), Jennifer Anne Franklin (Shelly), Mónica García (Monica), Saginaw Grant (Eddie), Gavin Grazer (Gavin / řidič ambulance), Anthony Hopkins (Felix Bonhoeffer), Christopher Lawford (Lars), Michael Lerner (Big Mikey), John Littlefield (střelec / Burt), Carlos Love (pomáhající motorista), William Lucking (detektiv Buzz Larabee), Camryn Manheim (Barbara), Jennifer Mann (Joanie / Jennifer), Charlene Rose (dvojnice Dolly Parton / operní zpěvačka), Anna Matallana (žena v Kafé), Kevin McCarthy (Kevin McCarthy), S. Epatha Merkerson (Bonnie), Ken Millen (Dr. Cohen), Lisa Pepper (Tracy / zdravotní sestra), Richard F. Putnam (Dan, asistent kamery / pomáhající motorista), Christian Slater (Ray / Matt Dobbs / strážce), Jeffrey Tambor (kejklíř / Jeffrey / Dr. Geekman), Jana Thompson (Marcia), Scott L. Treger (Scott / stopař), John Turturro (Harvey Brickman), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný