Urania – Ashanti

S dalším pošetkovým filmem do trafik (letos podruhé) je tady i Urania a ve středu 17. února 2010 je to Ashanti za 49,- Kč. Poušť nezná slitování.

Britský lékař David Linderby a jeho mladá černá manželka Anansa provádějí očkovací program v malé africké vesnici. Anansa se však jednoho dne ztratí. Policie ji nemůže najít.

 

 

Když se David vzdá naděje na její nalezení, získá informaci o obchodníku s otroky jménem Suleiman, který ženu unesl a chce ji prodat arabskému princi Hassanovi. Protože úřady popírají existence otrokáře, využije David služeb neoficiální organizace.

 

 

Ocitá se však v temném světě, kde zachránci otroků jsou stejně krutí a nemilosrdní jako obchodníci sami. Když získá pomoc Malika, nomáda, jehož rodinu ukradl Suleiman, vydává se sám na cestu do pouště, aby Anansu našel.

 

 

Obsazení jako blázen, ale podle dostupných hodnocení zmateně neslaný nemastný snímek, o němž údajně i Michael Caine prohlašuje, že se jedná o jeho nejhorší film…

 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama / Mysteriozní / Thriller

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1979

Délka: 113 minut

Původní název: Ashanti

Světová premiéra: 9. března 1979 – Dánsko

Režie: Richard Fleischer

Námět: Alberto Vázquez Figueroa (román "Ebano")

Scénář: Stephen Geller

Produkce: Georges-Alain Vuille, John C. Vuille

Hudba: Michael Melvoin

Kamera: Aldo Tonti

Střih: Ernest Walter

Společnost: Georges-Alain Vuille Production

Natáčeno: Izrael / Keňa / Sicílie, Itálie

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Hrají: Michael Caine (doktor David Linderby), Peter Ustinov (Suleiman), Kabir Bedi (Malik), Beverly Johnson (doktorka Anansa Linderbyová), Omar Sharif (princ Hassan), Rex Harrison (Brian Walker), William Holden (Jim Sandell), Zia Mohyeddin (Djamil), Winston Ntshona (Ansok), Tariq Yunus (Faid), Tyrone Jackson (Dongaro), Akosua Busia (Senoufova dívka), Jean-Luc Bideau (Marcel), Olu Jacobs (komisař Batak), Johnny Sekka (kapitán Bradford), Marne Maitland (vůdce tuaregů), Eric Pohlmann (Zeda El-Kabir), Harry Araten (prodejce otroků), Jack Cohen (Němec na trhu otroků), Jay Koller (kupující na trhu otroků), Enzo Patti (prodavač perel), Ori Levy (obsluha v hotelu), a další

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: z naší nabídky  

Trailery

Z nabídky