North Video – Zákon a pořádek: Zločinné úmysly 11

 V pátek 19. února 2010 pokračuje North Video dalším diskem seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly 11 za cenu 49,- Kč.    

První sezóna – disk 11.

 

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případ§ ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u sodu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu.

 

DVD obsahuje 2 epizody:

 

21. díl Slepá víra (Faith)

Detektivové tentokrát vyšetřují vraždu muže, který se staral o těžce nemocnou čtrnáctiletou dívku a hradil jí léky. Všichni v okolí o mladé pacientce vědí, ale nikdy ji nikdo neviděl…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance a další

Režie: Ed Sherin

 

V jedné zastrčené uličce, kde se nabízejí prostitutky, vypukne v zaparkovaném autě požár. Po jeho uhašení však policisté zjistí, že mrtvý muž z auta byl už předtím zavražděn a na místo ve svém autě teprve dopraven. Při pátrání v soukromí tohoto vdovce, povoláním novináře, policisté zjistí, že muž utrácel značné peníze za dárky pro neznámou ženu. Jenže z neznámé ženy se vyklube údajně postižená a zneužívaná dívka. Ta se měla proslavit svou knihou o své nemoci. Při pátrání po této dívce policisté zjistí, že se však jedná o podvod. Po velmi těžkém pátrání policisté podvodníky najdou, Goren zjišťuje, že oni nejsou vraždy schopni. Té byla schopna vydavatelka knihy, která sama v existenci postižené uvěřila a když muž přišel s tvrzením o podvodu, tak ho zabila. Policisté společně se státním návladním vymyslí malou lest, aby se žena přiznala. Namluví vražedkyni, že mrtvý měl odkázat dívce vysokou životní pojistku, kterou nedostane, protože z vraždy je obviněna pěstounka. Žena se přizná, věří, že pomáhá postižené dívce.

 

22. díl Ukradené miliony (Tuxedo Hill)

Elisabeth nachází nesrovnalosti v hospodaření celé firmy a odmítne podepsat účetní uzávěrku. To se jí ale vymstí…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance a další

Režie: Steve Shill

 

U jednoho motorestu je nalezena opuštěná malá holčička. Její matka je pak objevena několik kilometrů dále v havarovaném autě. Tvrdí, že si nic nepamatuje. Brzy se zjistí, že její přítel leží zavražděný ve svém domě. Žena pracuje jako finanční ředitelka u velké realitní investorské firmy, která vyvíjí až podezřele dokonalou péči o svou zaměstnankyni. Proto se policisté začnou o firmu zajímat a objeví podezřelé machinace s akciemi. A tak nastraží na jednoho z majitelů firmy past. 

 

Více třeba zde.  

Žánr: Krimi / Drama

Původní název: Law & Order: Criminal Intent

Země natáčení: USA

Roky natáčení: 2001-????

Průměrná délka jednoho dílu: 60 minut