Amercom – Velké bitvy historie (2. díl) – Pearl Harbor

První, co mě napadlo, bylo "Tak takhle tedy ne…" Pokud se těch pár kupujících připravilo na to, že bude dodržen u Amercomu obvyklý a u předchozího dílu inzerovaný čtrnáctidenní interval, těžko mohou čenichat, že druhý díl se objeví na pultech v pátek 19. února 2010. Tedy, objeví na pultech – Velké bitvy historie, díl druhý s názvem Pearl Harbor 1941 za ještě stále zvýhodněnou cenu 59,- Kč měly v trafice dva kusy pod pultem… 

No a pak vlezu do Alberta, kde právě probíhala aktuální bitka o cukr (kilo za deset korun, paní!) a tam se na pultě mezi časopisy válelo pět balení absolutně bez povšimnutí… Mám prostě pocit, že je něco špatně. A navíc těžko, přetěžko hádat, kdy se asi tak může objevit díl třetí, kterým by měl být El Alamein 1942 už za plných 99,- Kč.

 

Balení encyklopedie 

 

V balení se opět nachází knížečka o 96 stranách, autorem je Carl Smith a ilustrace pochází od Jima Lauriera a Adama Hooka. Český překlad Mgr. Jiří Hutečka, Ph.D., odborný posudek Mgr. Jiří Kovařík. Tentokár poměrně hodně fotek, map, schémat i dvoustránkových ilustrací.

 

Vybaleno 

 

Samotné DVD obsahuje další díl cyklu Ztracené důkazy: Pearl Harbor.

 

 

 

7. prosinec 1941 byl jedním z nejdůležitějších dní 2. světové války – dnem, který rozhodl o vstupu USA do války. Šest japonských letadlových lodí vrhlo celý svůj letecký arzenál ve dvou vlnách na špičkovou americkou flotilu v Pacifiku, dřímající v Pearl Harboru.

 

 

V závislosti na úhlu pohledu obou stran to byl buď brilantní manévr odvážné strategie, nebo bezpříkladná hanebnost a zrada údajně spřátelené mocnosti. Tento dokument obsahující nejnovější poznatky odhaluje dříve neznámé aspekty a vyvrací mýty, které vznikly kolem onoho osudného dne – tedy dne, o němž Franklin D. Roosevelt prohlásil, že zůstane "navždy dnem hanby."

 

 

Údaje o DVD:

 

Menu DVD

Délka: cca 45 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky 

Titulky: česky, polsky

Nastavení zvuku a titulků 

Obraz: barevný/černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný