PB Publishing – Vyhlídka na vraždu

S PB Publishing jsme se propracovali k dalšímu představiteli agenta 007 a v pondělí 22. února 2010 to bude v pořadí čtrnácté nasazení Jamese Bonda za 77,- Kč s názvem Vyhlídka na vraždu. Poslední bondovka s Rogerem Moorem, kterému v době natáčení bylo takřka šedesát. Ve filmu je též možno spatřit debutujícího Dolpha Lundgrena.

Max Zorin získal díky nacistickému genetickému experimentu mimořádnou inteligenci, kterou chce využít k ovládnutí světového trhu.

 

 

 

James Bond má zabránit Zorinovi, aby pomocí zemětřesení v San Andrasu a zatopeném Silicon Valley v Kalifornii uskutečnil svůj ďábelský plán.

 

 

 

Agent 007 však zatím stěží chrání vlastní život před May Day. Tato černoška v Zorinových službách je totiž psychopatický vrah.

 

 

Všechno to začíná zdánlivě prostým úkolem prověřit filmu Zorin Industries, vyrábějící velmi odolné mikročipy. Její majitel Max Zorin je psychopatický génius, výsledek genetického experimentu nacistického zločince Carla Mortnera, připravující se na obzvláště zrůdný zločin s cílem ovládnout světový trh s elektronikou.

 

 

 

Nenápadně skupuje všechny naftařské společnosti v okolí Sillicon Valley, které chce využít ke gigantické explozi, jež by celé údolí zatopila.

 

 

 

Bond, který se snaží odhalit Zorinovy plány se ocitá v řadě nebezpečných situací, vděčen za to zejména černošce May Day, která pracuje pro Zorina jako nájemný vrah.

 

 

Nečekanou pomocnici naopak získá v podobě pracovnice státního geologického úřadu Stacey Suttonové. Společně s ní odhalí podrobnosti Zorinova plánu a pokusí se ho překazit.

 

 

Diváci hodnotí jako jednu z nejpovedenějších Mooreovek, se skvělým záporákem, solidními akčními scénami a pro Moora obvyklou nadsázkou a sarkastickým humorem.

 

Žánr: Akční / Dobrodružný

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 1985

Délka: 126 minut

Původní název: A View to a Kill

Světová premiéra: 22. května 1985 – USA, San Francisko

Kinopremiéra v ČR: 3. září 1992

Režie: John Glen

Námět: Ian Fleming (povídka "From A View to a Kill")

Scénář: Michael G. Wilson, Richard Maibaum

Produkce: Albert R. Broccoli, Tom Pevsner, Michael G. Wilson

Hudba: John Barry

Kamera: Alan Hume

Střih: Peter Davies

Kostýmy: Emma Porteus

Společnost: Danjaq / Eon Productions / Metro-Goldwyn-Mayer / United Artists

Natáčeno: USA / Velká Británie / Francie / Island / Švýcarsko

Hrají: Roger Moore (James Bond), Christopher Walken (Max Zorin), Tanya Roberts (Stacey Suttonová), Grace Jones (May Day), Patrick Macnee (Sir Godfrey Tibbett), Patrick Bauchau (Scarpine), David Yip (Chuck Lee), Fiona Fullerton (Pola Ivanova), Manning Redwood (Bob Conley), Alison Doody (Jenny Flexová), Willoughby Gray (Dr. Carl Mortner/Hans Glaub), Desmond Llewelyn (Q), Robert Brown (M), Lois Maxwell (slečna Moneypenny), Walter Gotell (generál Anatol Gogol), Geoffrey Keen (Sir Frederick Gray), Jean Rougerie (Achille Aubergine), Daniel Benzali (WG Howe), Bogdan Kominowski (Klotkoff), Papillon Soo (Pan Ho), Mary Stavin (Kimberley Jones), Dominique Risbourg (konferenciérka Butterfly Act), Carole Ashby (pískající dívka), Anthony Chinn (tchajwanský magnát), Lucien Jérôme (řidič taxi v Paříži), Joe Flood (U.S. policejní kapitán), Gérard Buhr (aukcionář), Dolph Lundgren (agent KGB Venz), Tony Sibbald (důlní předák), Bill Ackridge (O’Rourke), Ron Tarr (stráž #1), Taylor McAuley (Guard #2), Peter Ensor (magnát), Seva Novgorodtsev (pilot helikoptéry), Sian Adey-Jones (dívka), Caroline Hallett (dívka), Nike Clark (dívka), Paula Thomas (dívka), Gloria Douse (dívka), Lou-Anne Ronchi (dívka), Elke Ritschel (dívka), Mayako Torigai (dívka), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, polsky, portugalsky, rumunsky, turecky

Obraz: barevný 16:9 (2,35:1)

Bonus: ?