DVD HIT – Měsíc v ohrožení

Podle upoutávek na již vydaných titulech nás od InterSonicu v obálkách DVD HIT čeká pokračování několika edičních řad. Protože konkrétní datum vydání je zatím ve hvězdách, vezměme je z jedné vody najednou a až konkrétně budou na pultech, už si je pouze oživíme. Dalším kouskem ve Světě katastrof (to číslování je mi záhadou, na obalu je vidět už zase čtyřka) má být (jak jinak než v poslední době obvyklý televizní) Měsíc v ohrožení, cenu předpokládejme 59,- Kč. Bude měsíční krajina jednou i na Zemi? Skóre na imdb.com 3,9 z 10, csfd.cz dokonce jen 25%. Na pultech od středy 10. března 2010.

Lidstvo se ocitá v ohrožení, když do odvrácené strany Měsíce vrazí masivní asteroid. Nejenže otřes vyvolá na Zemi změny v cyklu přílivů a odlivů a rozpoutá obrovské bouře. Navíc se k naší planetě řítí stovky velkých úlomků a samotný povrch Další zkoumání potvrdí, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní, Měsíc je těžce poškozen trhlinou, která se stále rozšiřuje a hrozí zničení veškerého života na Zemi.

 

 

Vědci si rychle uvědomí, že když proces nezastaví, zanedlouho se čtvrtina měsíce ulomí a zřítí se na povrch. Pokud se tak stane, čeká podle doktorky Lany Galeové lidstvo osud dinosaurů. Je tedy nutno trhlinu zacelit a zabránit jejímu rozšiřování.

 

 

Z horečné vědecké aktivity se postupně rodí dva plány. Doktorka Galeová využije staré výzkumy svého otce a přijde s návrhem elektromagnetického pulsu, jenž by vyvolal seizmické procesy, vedoucí k uzavření trhliny. Přednost však dostane návrh jejího ambiciózního kolegy Victora Stevense, který navrhuje řízenou jadernou explozi. K tomu je ovšem potřeba ten nejlepší expert na exploze, a tím je John Redding. Mistr demolic, pověstný schopností odstřelit cokoli a kdekoli přesně podle přání zákazníka.

 

 

John je sice nabídkou poněkud překvapen, je to však výzva, kterou bez váhání přijme. Situace se nečekaně zkomplikuje, když se John musí proti původnímu plánu vypravit do vesmíru osobně. A co je horší, teprve cestou vyjde najevo, že pravdu měla doktorka Galeová a odvrácení hrozby lze dosáhnout pouze plánem jejího otce. To znamená sestrojit zařízení k elektromagnetickému pulsu a vyvolat reakci železného jádra Měsíce, jež by vedla k uzavření šířící se trhliny.

 

 

V řídicím středisku na Zemi je urychleně svolán tým expertů, který má vymyslet, jak zařízení sestrojit v omezených podmínkách raketoplánu a jak při stavbě vést Johna, který není technik. Dokáží to? A dokáže John nejen dát tak složité zařízení dohromady, ale také ho dostat na správné místo v trhlině a včas odpálit? Dokáže zachránit lidstvo?

 

 

Nevím, jestli lze jako směrodatná brát hodnocení, která vypadají takto:

 

Skvělí sci fi film opět zem ohrožuje nebezpeční asteroid a co Zem pochop sice na poslední chvílí vyhraje ale ten to film se dá vydržet až do konce!

 

Většinou je řeč o slabých tricích, špatných hercích a slaboduchém scénáři. A ano, prý jde o velmi nepovedenou kopii Armageddonu.

Žánr: Sci-fi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 86 minut

Původní název: Earthstorm

Režie: Terry Cunningham

Scénář: Michael Konyves

Produkce: Paula Devonshire, Gordon Yang

Hudba: Sean Murray

Kamera: John P. Tarver

Kostýmy: Julie O’Brien

Společnost: Cinetel Films

Natáčeno: Hamilton, Ontario, Kanada

Hrají: Stephen Baldwin (John Redding), Amy Price-Francis (Dr. Lara Galeová), John Ralston (Dr. Garth Pender), Dirk Benedict (Victor Stevens), Matt Gordon (Albert), Anna Silk (Bryna), Jason Blicker (Tony), Conrad Coates (Will), Jessica Heafey (major Rachel Fineová), James Gallanders(kapitán Ben Halberstom), Richard Leacock (Ollie), Amy Ciupak Lalonde (televizní reportérka), John Mackenzie Bell (televizní reportér), Gary Brennan (technik), Dominic Cuzzocrea (bezdomovec), Neville Edwards (důstojník letectva), Joe Alle Price (generál), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: trailery