Blesk – Bílá vdova

Blesk nabídne 7. května 2008 v řadě Pro radost za 44,- Kč komedii Bílá vdova. Není tráva jako tráva aneb kdo umí, ten umí aneb dopřejte si větší než malé množství srandy. Stane se z Grace Trevethanové, dobře postavené členky místní komunity, dealerka drog? Jste si jistí, že ne?

Idylický život Grace Trevethanové je vzhůru nohama. Sebevražda jejího manžela, po něm zbylá hromada dluhů, navíc jeho bývalá milenka a představa, že by měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, ji donutí pustit se do "práce".

 

Těžké časy si říkají o těžká opatření a proto Grace za pomoci svého zahradníka Matthewa vymění své milované orchideje za marihuanu. Musí ale přeměnit jejich krásný skleník na něco, co by snad mělo být jakousi tajnou laboratoří, jejich záchranou i zlatým dolem.

 

Dny i noci tráví u svých malinkých zelených rostlinek, doufaje, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený "joint" z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka.

 

Něco tak cenného jako je marihuana ale v supermarketu neprodáte. A tak se Grace vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby prodala své produkty a kde nalézá prvního stálého odběratele. Vypadá to, že bude z Grace zase milionářka.

 

Strasti jejího nově založeného podniku se ale začínají hromadit. Mafiáni, vymahači dluhů a policie se blíží. Připravuje se zátah na tajnou laboratoř. Zbývá jediné, rychle spálit celou hromadu "zeleného" důkazu.

 

Skleník hoří a nad krajem se táhnou blahodárná oblaka omamného dýmu. Právě začal obrovský marihuanový dýchánek – zkouřeni jsou ptáci, stromy, exekutoři, mafie, policie, i celý místní klub důchodců. Všechno to tančí a propadá v záchvaty neutuchajícího smíchu…

 

Skvělá a milá komedie od Nigela Colea je film, ve kterém září Brenda Blethyn, v úžasném ději zasazeném do jednoho z nejkrásnějších míst Británie.

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2000

Délka: 91 minut

Původní název: Saving Grace

Světová premiéra: 24. ledna 2000 – USA (Sundance Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 31. května 2001

Režie: Nigel Cole

Scénář: Mark Crowdy, Craig Ferguson

Produkce: Steve Clark-Hall, Mark Crowdy, Craig Ferguson, Sara Giles, Torsten Leschly, Xavier Marchand, Cat Villiers, Keith Evans

Hudba: Mark Russell

Kamera: John de Borman

Střih: Alan Strachan

Kostýmy: Annie Symons

Společnost: Portman Entertainment Group / Sky Pictures / WAVEpictures / Homerun Productions / Rich Pickings Ltd.

Natáčeno: Boscastle, Cornwall, Velká Británie / Londýn, Velká Británie / Port Isaac, Cornwall, Velká Británie / St Endellion, Cornwall, Velká Británie / St Tudy, Cornwall, Velká Británie / Trebarwith Strand, Cornwall, Velká Británie

Hrají: Brenda Blethyn (Grace Trevethynová), Craig Ferguson (Matthew Stewart), Martin Clunes (Dr. Martin Bamford), Tchéky Karyo (Jacques Chevalier), Jamie Foreman (China MacFarlaneová), Bill Bailey (Vince), Valerie Edmond (Nicky), Tristan Sturrock (Harvey), Clive Merrison (Quentin Rhodes), Leslie Phillips (reverend Gerald Percy), Diana Quick (Honey Chambersová), Phyllida Law (Margaret Suttonová), Linda Kerr Scott (Diana Skinnerová), Denise Coffey (paní Hopkinsová), Paul Brooke (Charlie), Ken Campbell (seržant Alfred Mabely), John Fortune (Melvyn), Philip Wright (Nigel Plimpton), Darren Southwirth (Terry), Magnus Lindgren (Tony), Dean Lennox Kelly (Bob), a další

 

Menu DVD

 

Údaje o DVD:

 

Volba kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: film o filmu, rozhovory (Nigel Cole – režie, Mark Growdy – námět, Brenda Blethyn – Grace Trevethyn, Valerie Edmond – Nicky, Tchéky Karyo – Jacques Chevalier), upoutávka, trailer (V Bruggách)

 

Bonusy 

 

Rozhovory