Vapet dětem – Fix a Foxi

Pamatujete ještě někdo „americké" žvýkačky? Takové, které po rozbalení skrývaly další papírek, na němž se nacházel kratičký komiks? Ještě je mám schovaný… Tam jsem se s touhle dvojicí setkal poprvé. Vapet v ediční řadě Dětem nabízí v sobotu 13. března 2010 animované příběhy liščích dvojčat Fix a Foxi za 48,- Kč.

Kde jsou liščí bráškové Fix a Foxi, tam se pořád něco děje. Jsou to tak trochu rošťáci, ale hlavně jsou to správní kluci. Fix je odvážlivec, který se nebojí ničeho, Foxi raději přemýšlí, než někam šlápne a tahá svého brášku ze všech průšvihů.

 

Každý den s nimi přináší další veselé dobrodružství nejen pro ně, ale i pro jejich kamarády. Užijte si s nimi legraci i vy!

 

Použitý pojem „americké" v úvodu není příliš přesný, tyto postavičky jsou totiž údajně nejúspěšnějším německým komiksem, který vznikl pod rukama Rolfa Kauka. V tomto provedení by se mělo jednat o druhou německou televizní sérii z roku 2002, vytvořenou pro kanál KiKa (prvních 26 dílů vzniklo v roce 1999).

Žánr: Animovaný / Dětský

Země původu: Německo / Španělsko / Austrálie

Rok vzniku: 2002

Délka: 3×22 minut

Původní název: Fix und Foxi

Režie: Antoni D’Ocón

Scénář: Gary Cooper, Angelo DeCesare, Heidi Foss, Lisa Goldman, Tim Gosley, Fran Handman, Susan Kim, Shaun McLaughlin, Allan Neuwirth, Dennis O’Flaherty

Produkce: Antoni D’Ocón, Ivanka Hahnenberger, Wolfgang Heidrich, Peter Hille, Allan Neuwirth

Společnost: D’Ocon Films Production / Energee Entertainment / RTV Family Entertainment AG / Rolf Kauka / ARD / Your Family Entertainment

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádný

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: ?