Bontonfilm – Roboti

Bontonfilm pokračuje v řadě určené dětským divákům Bav se s námi a v pátek 12. března 2010 bude na pultech další animovaný film Roboti za 99,- Kč. Z Doby ledové do doby plechové.

Úspěšný režisér Chris Wedge, který natočil oscarový krátký film "Bunny" a celosvětově úspěšný film Doba ledová, natočil vůbec poprvé animovaný celovečerní film představující zcela vymyšlený svět – nádherně řinčící svět, obydlený výhradně mechanickými bytostmi.

 

Chudý manželský pár Copperbottomových si pořídí malého Rodneyho. Optimistický a talentovaný „chlapec" těžce nese, že náhradní díly jeho rostoucího těla jsou poděděné po bratrancích i sestřenicích, a tak se rozhodne opustit rodné město a stát se v Robot City vynálezcem u všemi obdivovaného mistra Bigwelda.

 

 

Jeho představa o úžasném vědci brzy vezme za své a Rodney pochopí, že osud robotů, určených k odpisu, závisí na něm. Klasický příběh o složitém dospívání a o střetu s nepřátelským ziskuchtivým světem staví do popředí tradiční rodinné hodnoty. Ať již jde o bezmeznou lásku a důvěru myče nádobí Herba k synovi nebo o mateřské prostředí penzionátu tety Fanny, poskytující zázemí partě mladých ztroskotanců.

 

 

Hlavní postavou příběhu je robot Rodneyho Copperbottoma, mladý geniální vynálezce, který sní o tom, že jeho vynálezy zlepší život robotí populace. Dále je tu Cappy – krásná, odvážná a chytrá robotka, do níž se Rodney okamžitě beznadějně zamiluje. Protivníkem Rodneyho je mocný záporák Ratchet, s nímž se ihned pustí do křížku. A ještě Bigweld, mistr vynálezce, Rodneyho velký vzor.

 

 

Výčet postav doplňuje skupina nepotřebných robotů, přezdívaných Rusties, které vedou sourozenci Fender a Piper. Rodney se s Fenderem velmi snadno spřátelí, protože robot, kterému v těch nejnevhodnějších okamžicích pravidelně vypadávají hlava, ruce a nohy, společnost schopného konstruktéra, jakým je Rodney, určitě ocení. Piper je Fenderova rozjívená mladší sestra, která každého překvapuje svou odhodlaností a odvahou…

 

 

Dle diváků jeden z těch lepších animáků, byť cílený především na dětského diváka, neurazí ani případné dospělé. A najdou se i citace klasiky (Zpívání v dešti, Star Wars a podobně).

Žánr: Animovaný / Komedie / Sci-fi / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 89 minut

Původní název: Robots

Světová premiéra: 10. března 2005 – Singapur

Kinopremiéra v ČR: 17. března 2005

Režie: Chris Wedge, Carlos Saldanha

Scénář: Ron Mita, Jim McClain, David Lindsay-Albaire, Lowell Ganz, Babaloo Mandel

Produkce: Jerry Davis, John C. Donkin, Bob Gordon, William Joyce, Christopher Meledandri, Lorne Orleans

Hudba: John Powell

Střih: John Carnochan

Společnost: Twentieth Century Fox Animation / Blue Sky Studios

Hlasy v původním znění: Ewan McGregor (Rodney Copperbottom), Halle Berryová Cappy), Paula Abdul (Watch), Lucille Bliss (ptačí Lady), Terry Bradshaw (poničený armádní robot), Jim Broadbent (madam Gasket), Mel Brooks (Bigeeld), Amanda Bynes (Piper), Drew Carey (Crank), Jennifer Coolidge (teta Fanny), Lowell Ganz (pan Gasket), Dan Hedaya (pan Gunk), Greg Kinnear (Ratchet), Jackie Hoffman (chladič), Jay Leno (požární hydrant), Natascha Lyonne (Loretta Geargrinderová), Alan Rosenberg (Jack Hammer), Dianne Wiest (paní Copperbottomová), Stanley Tucci (Herb Copperbottom), Harland Williams (Lug), Robin Williams (Fender), a další

V českém znění: Saša Rašilov, Zbyšek Pantůček, Lukáš Hlavica, Jiří Knot, Filip Blažek, Mahulena Bočanová, Jaroslava Obermaierová, Ladislav Županič, Nikola Votočková, Tomáš Racek, Libor Hruška, Dagmar Čárová, a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky, řecky, hebrejsky

Titulky: česky, anglicky, slovensky, arabsky, řecky, hebrejsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: Úplně nový animovaný „Průvodce kořistí tety Fanny", Interaktivní hry, Dvě vystřižené scény, Zvukový komentář & mnohem víc