Filmexport Home Video – Doktor * ologie 4. DVD

Filmexport Home Video ve čtvrtek 1. dubna 2010 ukončuje posledním diskem s názvem Doktor * ologie vydávání kanadského populárně vědeckého seriálu za 59,- Kč.

A co o seriálui praví dostupné zdroje:  

Oblíbeného komediálního herce Leslieho Nielsena známe především jako představitele nejrůznějších nekňubů a potrhlíků, kteří svými vylomeninami přivádějí veškeré okolí na pokraj šílenství. Dá se tedy očekávat, že jeho průvodcovství světem medicíny neproběhne ve zrovna vážném duchu. O to víc ale bude výklad srozumitelnější.

 

Ve třinácti epizodách je Nielsen připraven poodhalit roušku tajemství kolem lékařství a vrhnout se mezi skalpely, injekce, defibrilátory a rozličné mašinky, s jejichž pomocí se dnes diagnostikuje, aby vysvětlil jejich účel a poslání. A stejně tak projde lidské tělo sval po svalu a bude hledat všechna místa, která mohou onemocnět a potřebovat péči dam a pánů v bílých pláštích. Nikdy nebyla věda míň vědecká a tolik zábavná.

 

Ve snaze demystifikovat vědu nabízí tento dokumentární seriál zábavné spojení humoru s nejmodernějšími vědeckými poznatky a technologiemi. Jednotlivými epizodami, které jsou pojaty jako obrazový deník, nás provází Robert, jehož ztvárnil herec David Lawrence a jeho ztřeštěný strýček, kterého hraje oblíbený komik Leslie Nielsen. Každá epizoda se zaměřuje na určitý lékařský obor – od dermatologie přes kardiologii až po urgentní medicínu. Diváci se tak zábavnou formou dozvědí, jakým způsobem jim v poslední době věda pomáhá.

 

 

Na disku by měly být poslední čtyři epizody:

 

10. Pneumologie – Z plných plic (Pulmon*ology)

Je jasné, že pneumolog léčí astma, ale poruchy spánku? Robert se s bláznivým strýčkem vydává na exkurzi do spánkové laboratoře – to bude zase pozdvižení.

 

11. Anesteziologie – Necítím ani Ň (Anaesthesi*ology)

Anesteziologové vás nejen uspí před operací, ale poradí si i celou řadou bolestí. Když se Robertův potřeštěný strýček ukáže jako pěkně bolestivá osina v jeho pozadí, rozhodne se vyhledat pomoc u odborníků.

 

12. Urologie a gynekologie – On a ona (Ur*ology & Gynec*ology)

Podíváme se pěkně zdola na jinovou a jangovou stránku věci. Zatímco se potrhlý strýček snaží svému synovci pomoci vyřešit problém s jeho „výkonností“, možná Robertovi tím i pomohl i v rozhodnutí o jeho lékařské specializaci.

 

13. Traumatologie – Není zranění jako zranění (Traumat*ology)

Na oddělení urgentního příjmu hraje roli každá vteřina. Strýček Roberta seznámí s „Andulou“, aby ho její pomocí zasvětil do tajů traumatologie, a nechtěně se mu přitom podaří vyvolat nečekané krizové okamžiky.

 

Žánr: Dokument  

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2007

Délka: 92 minut

Původní název: Doctor*ology

Režie: Tally Abecassis, Giles Walker  

Scénář: Lienne Sawatsky, Daniel Williams

Produkce: Bruce Glawson, Shauna Patterson, Isabelle Riva

Kamera: Robert Bock

Střih: Matthew Hannam 

Společnost: Galafilm Productions

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: David Lawrence (Robert), Leslie Nielsen, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky  

Titulky: žádný

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 

Bonus: žádný