Filmexport Home Video – Exodus z planety Země 3 (Merkur a Exoplanety)

Ve středu 30. března 2010 nabídne Filmexport Home Video závěr dokumentu TV kanálu Discovery Channel, za 59,- Kč bude v prodeji poslední třetí disk Exodus z planety Země, věnovaný vesmírným tělesům Merkur a Exoplanety

Dokumentární pořad se věnuje otázce, co by si lidstvo počalo, kdyby začala umírat planeta Země. Bylo by možné najít domov na jiné planetě?

Ve jménu vědy se fyzik Dr. Basil Singer vystavuje extrémním teplotám, testuje nové technologie přežití, trpí cestováním v nulové gavitaci, zkoumá nápady na nalezení nových lidských sídel na obloze a mnoho a mnoho dalšího… Dychtivě hraje roli pokusného morčete, aby našel odpověď na otázku, zda by vhodným místem v budoucnosti lidstva mohl být některý ze zkoumaných objektů.

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

 Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Merkur

Planeta Merkur je nejblíže našemu Slunci. Je vystavena desetinásobně vyšším světelným paprskům, žáru a záření než na Zemi. V blízkosti Merkurových pólů by se mohla v hlubokých kráterech nacházet voda, důležitá pro přežití. Basilova cesta odhalí jedinečné pohledy na největší kráter po dopadu v naší sluneční soustavě i na neuvěřitelný dvojitý východ slunce.

 

Exoplanety

Exoplaneta Gliese 581c sice obíhá kolem jiné hvězdy než Slunce, ale podobá se Zemi více než kterákoli jiná planeta naší sluneční soustavy. Cesta k ní by i s nejmodernějšími a nejrychlejšími systémy pohonu trvala 1000 let. Dr.Basil Singer zkoumá a hledá něco, co by ho k této exoplanetě dopravilo během jednoho lidského života.

Žánr: Dokument

Země původu: USA 

Rok vzniku: 2009

Délka: cca 90 minut

Původní název: Exodus Earth 

Produkce, režie: James Knight, Sarah Cain  

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky  

Titulky: žádné

Zvukové stopy

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný