Magic Box – Riddick

V neděli 26. ledna 2014 posílá společnost Magic Box za 399,- Kč na pulty trafik další katalogovou novinku, pokračování ságy o charismatickém zločinci Riddick. Jeho pomsta je přežít.

Ovládni temnotu!

Drsné hlášky, zabijácké nestvůry, lovci hlav – nejnovější pokračování sci-fi hitu slibuje dynamické scény, tvrdé souboje a poctivou akci.

riddick_01

riddick_02

riddick_03

riddick_04

Zrazen vlastními druhy a ponechán napospas kruté smrti na pusté planetě se Riddick vrhá do boje s krvelačnými predátory a stává se silnějším a nebezpečnějším než kdykoliv předtím. Aby přežil, aktivuje záchranný signál, který k němu ale přivede i jeho nepřátele.

Z nájemných zabijáků – lovců odměn, kteří ho pronásledují napříč galaxiemi a prahnou po jeho hlavě, však udělá pouhé pěšáky na šachovnici pomsty. S nepřáteli přesně tam, kde je chce mít, Riddick spouští krutý útok, aby se mohl vrátit domů na rodnou planetu Furya a zachránit jí před zničením.

Skóre na imdb.com najdete dole pod článkem, na csfd.cz 64 procent: Návrat na začátek, Pitch Black v nových kulisách. Tma, parta připravená postupně umírat, příšery. Pro někoho výhoda a lehce stravitelné béčko, pro někoho nevýhoda a kopírování na hranici parodie.

Zadní strana

Žánr: Akční / Sci-fi / Thriller

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 2013

Délka: 114 minut

Původní název: Riddick

Světová premiéra: 4. září 2013 – Velká Británie / Irsko

Kinopremiéra v ČR: 5. září 2013

Režie: David Twohy

Námět: Ken Wheat, Jim Wheat

Scénář: David Twohy

Produkce: Camille Brown, Vin Diesel, Mike Drake, Ted Field, Jimmy Finkl, T. J. Mancini, Samantha Vincent, Mike Weber, George Zakk

Hudba: Graeme Revell

Kamera: David Eggby

Střih: Tracy Adams

Kostýmy: Simonetta Mariano

Společnost: One Race Productions / Radar Pictures / Riddick Canada Productions

Natáčeno: Montreal, Québec, Kanada

Hrají: Vin Diesel (Riddick), Jordi Mollà (Santana), Matthew Nable (Boss Johns), Katee Sackhoff (Dahl), Dave Batista (Diaz), Bokeem Woodbine (Moss), Raoul Trujillo (Lockspur), Conrad Pla (Vargas), Danny Blanco Hall (Falco), Noah Danby (Nunez), Neil Napier (Rubio), Nolan Gerard Funk (Luna), Karl Urban (Vaako), Andreas Apergis (Krone), Keri Lynn Hilson (Santanova vězenkyně), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: (cca 25 minut) – Vinův Riddick • Na slovíčko se žoldáky • Riddick: Zásah do slabin