Vapet vás baví – Dobrodruh

Ač se to může zdát skoro nemožné, u některých herců se stále ještě najdou filmy, které jsme levně koupit zatím nemohli. Vapet nabídne ve čtvrtek 18. března 2010 za 48,- Kč v ediční řadě Vás baví další z filmů sólové kariéry Terence Hilla Dobrodruh. Italská dobrodružná komedie o posledním opravdovém dobrodruhovi, který cestuje po amerických silnicích.

Luke se toulá po amerických silnicích ve starém džípu s přívěsem, ve kterém vozí svého milovaného koně. Jeho toulky jednoho dne přeruší návštěva starého kamaráda Moose, který ho požádá, aby se postaral o jeho syna Matta. Luke tedy společně s nevychovaným puberťákem vyráží na usedlost, kterou Moose pro syna koupil. Tedy, vlastně nekoupil, vyhrál v pokeru.

 

Zpočátku si Luke a Matt strašně lezou na nervy, ale během cesty se z nich stanou skvělí parťáci. Když dorazí na místo, zjistí, že jakýsi pan Lawson usiluje o skoupení všech pozemků v okolí. Pro dosažení svého cíle neváhá použít jakékoliv donucovací prostředky. Ačkoliv je pan Lawson zjevně velmi nebezpečný muž, Luke se nezalekne a rozhodne se bezmocným starousedlíkům pomoct.

 

Dle diváků jeden z mála případů, kdy to jde i bez Buda Spencera. Road movie o tom, jak starý tulák a mladý sígr dohromady se dali, rodinu vytvořili a zlým padouchům budku nakopali s dobrým hudebním doprovodem a překvapením v podobě Roberta Vaughna.

 

Žánr: Komedie / Akční / Dobrodružný

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1987

Délka: 91 minut

Původní název: Renegade / Renegade, un osso troppo duro / You Call Me Trinity, They Call Me Renegade

Světová premiéra: 13. listopadu 1987 – Itálie

Režie: Enzo Barboni aka E. B. Clucher

Scénář: Marco Barboni, Sergio Donati, Terence Hill, Steven Siebert

Produkce: Lucio Bompani

Hudba: Mauro Paoluzzi

Kamera: Alfio Contini

Střih: Eugenio Alabiso

Kostýmy: Patrizia Baiocchi

Společnost: Cinecittà / Paloma Films

Natáčeno: Arizona, USA

Hrají: Terence Hill (Luke), Robert Vaughn (Lawson), Ross Hill (Matt), Norman Bowler (Moose), Donald Hodson (Ely), Beatrice Palme (Tallulha), Lisa Ann Rubin (Melody), Luisa Maneri (Petula), Valeria Sabel (Rachel), Cole S. McKay (řidič kamionu 1), Curt Bortel (řidič kamionu 2), Joe Krieg (Chickadee), Jannel Robinson (policistka), Matthew Uriarte (Rico), Royce Clark (šerif), Cyrus Elias (Rosson), Moe Mosley (Ryan), Sanford Gibbons (Joe Brown), Dick Alexander, Ron Althoff, Luigi Bonos (barman), Ron Briskman, Ennio Di Meo (muž v obchodě), Gaia D’Onofrio, Carolyn Jacobs (Maud), Bill Kanges, Murray Kramer, Ron Nix, Dusty O’Dee, Curtis Thomas III, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: ?