Magic Box – Univerzita pro příšerky

Ve čtvrtek 6. února 2014 jen společnost Magic Box nabídne v trafikách dosud neuvedený titul, za 199,- Kč to bude katalogová novinka Univerzita pro příšerky.

Disney Pixar má tu čest vám hrdě představit příběh k popukání aneb příběh dvou zvláštních monster, které se potkaly na univerzitě a staly se nerozlučnými přáteli. Tyhle dva provází výbuchy smíchu na každém kroku, a pokud vás chytnou, tak přímo za srdce.

univerzita_pro_priserky_01

univerzita_pro_priserky_02

univerzita_pro_priserky_03

univerzita_pro_priserky_04

Už jako maličké monstrum snil Mike Wazowski o tom, že se stane úspěšnou příšerkou a dobře věděl, že nejlepší příšerky vycházejí u Univerzity pro příšerky. Jenže během prvního semestru na Univerzitě se Mikův plán hatí, protože se seznámí s Jamesem P. Sullivanem, zvaným „Sulley“, přirozeným strašícím talentem. Nespoutaná soutěživost těchto dvou postrachů univerzity se postará o to, že jsou málem vyloučení z elitního strašícího programu. Splnění jejich snů je v ohrožení a tak jim nezbude, než spojit síly a spolupracovat s bandou ostatních strašidelných adeptů, aby si mohli vylepšit reputaci.

Na csfd.cz 76 procent: Konečně zase Pixar, jak jsme ho vždycky chtěli. I když pro děti ten film zas tak úplně není.

Zadní strana

Žánr: Komedie / Animovaný / Dobrodružný / Fantasy / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 99 minut

Původní název: Monsters University

Světová premiéra: 8. června 2013 – USA (Seattle International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 20. června 2013

Režie: Dan Scanlon

Scénář: Dan Scanlon, Robert L. Baird, Daniel Gerson

Produkce: Pete Docter, Nicole Paradis Grindle, John Lasseter, Kori Rae, Andrew Stanton, Lee Unkrich

Hudba: Randy Newman

Střih: Greg Snyder

Společnost: Walt Disney Pictures / Pixar Animation Studios

Hlasy v původním znění: Billy Crystal (Mike Wazowski), John Goodman (James P. „Sulley“ Sullivan), Steve Buscemi (Randall „Randy“ Boggs), Helen Mirren (Dean Hardscrabbleová – Kudlánková), Peter Sohn (Squishy – Scott Hňoumal), Joel Murray (Don Carlton), Sean P. Hayes (Terri Perry), Dave Foley (Terry Perry), Charlie Day (Art), Alfred Molina (profesor Knight), Tyler Labine (Greek Council VP – Brock Pearson), Nathan Fillion (Johnny Worthington), Aubrey Plaza (Greek Council President Claire), Bobby Moynihan (Chet), Noah Johnston (mladý Mike), Julia Sweeney (slečna Sherrie Squibblesová), Bonnie Hunt (paní učitelka Gravesová), John Krasinski (Frank McCay), Bill Hader (rozhodčí / šnek), Beth Behrs (PNK Carrie), Bob Peterson (Roz), John Ratzenberger (Yeti), a další

V českém znění: Tomáš Trapl – Billy Crystal, Jiří Hromada – John Goodman, Jaroslav Kaňkovský – Steve Buscemi, David Suchařípa – Charlie Day, Saša Rašilov – Nathan Fillion, Naďa Konvalinková – Julia Sweeney, Roman Štabrňák – Peter Sohn, Vlastimil Zavřel – Joel Murray, Michal Holán – Sean P. Hayes, Ondřej Lážnovský – Dave Foley, Marcela Nohýnková – Helen Mirren, Zbyšek Horák – Alfred Molina, Anna Brousková – Aubrey Plaza, Tomáš Racek – Tyler Labine, Ludmila Molínová – Bob Peterson, Eliška Nezvalová – Bonnie Hunt, Jiří Panzner – Bobby Moynihan, Lucie Kožinová – April Winchell (kapitánka HSS Rosie) & Lori Alan (řidička autobusu) & (knihovnice), Jakub Abrahám – Bill Hader, Milan Slepička, a další….

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Láska mezi kapkami deště