Magic Box – Melodie mého srdce

V úterý 11. února 2014 společnost Magic Box nabídne za 99,- Kč v trafikách hudební romantiku ve filmu Melodie mého srdce. Příběh téměř pohádkový o chlapci, který nade vše miloval hudbu a díky ní opět nalezl své rodiče.

Setkání Lyly a Louise v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violoncellistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky tomu se Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ dostane ihned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne uteče a vydá se do New Yorku.

Tam se ho ujme muž zvaný Wizard, který se stará o skupinku dětí odměnou za část jejich příjmů z pouličního hraní. Od Wizarda hoch dostane umělecký pseudonym August Rush a stane se senzací mezi pouličními hudebníky. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli – setkání s vlastními rodiči.

melodie_meho_srdce_01

melodie_meho_srdce_02

melodie_meho_srdce_03

melodie_meho_srdce_04

Divácky vděčný film o síle lásky a hudbě, která nás obklopuje, je sice zasazený do současného New Yorku, ale jedná se o pohádkově laděný příběh. Jen tentokrát roli zázraků přejímá hudba, jež spojuje všechny lidi navzájem. Snímek vedle uhrančivých melodií a dojemného příběhu zaujme také výtečným hereckým obsazením, jež sestává z řady výrazných talentů a populárních hvězd.

Na csfd.cz 79 procent: Pohádka plná hudby.

melodie_meho_srdce_back

Žánr: Drama / Hudební / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 110 minut

Původní název: August Rush

Světová premiéra: 6. října 2007 – USA (HATCHfest Film Festival)

Režie: Kirsten Sheridanová

Námět: Paul Castro, Nick Castle

Scénář: James V. Hart, Nick Castle

Produkce: Louise Goodsill, Robert Greenhut, Gabrielle Jerou, Ralph Kamp, Miky Lee, Richard Barton Lewis, Lionel Wigram

Hudba: Mark Mancina

Kamera: John Mathieson

Střih: William Steinkamp

Kostýmy: Frank L. Fleming

Společnost: Warner Bros. / Southpaw Entertainment / CJ Entertainment

Natáčeno: San Francisco, Kalifornie, USA / Brooklyn Heights, Brooklyn, New York City, New York, USA / Central Park, Manhattan, New York City, New York, USA / Columbia University – Broadway & 116th Street, Manhattan, New York City, New York, USA / Muscoot Farm, Somers, New York, USA / New York City, New York, USA / Sony Music Studios – 460 W. 54th Street, New York City, New York, USA / Union Square, Manhattan, New York City, New York, USA / Washington Square Park, Greenwich Village, Manhattan, New York City, New York, USA / Wollman Skating Rink – 830 5th Ave., New York City, New York, USA

Hrají: Freddie Highmore (Evan Taylor – ‚August Rush‘), Keri Russell (Lyla Novacekova), Jonathan Rhys Meyers (Louis Connelly), Terrence Howard (Richard Jeffries), Robin Williams (Maxwell ‚Wizard‘ Wallace), William Sadler (Thomas Novacek), Marian Seldes (The Dean), Mykelti Williamson (reverend James), Leon Thomas III (Arthur), Aaron Staton (Nick), Alex O’Loughlin (Marshall), Jamia Simone Nash (Hope), Ronald Guttman (profesor), Bonnie McKee (Lizzy), Michael Drayer (Mannix), Jamie O’Keeffe (Steve), Becki Newton (Jennifer), Tyler McGuckin (Peter), Megan Gallagher (Megan), Anais Martinez (Backbeat), Bilal Bishop (Roller Bull), Michael Roderick Hammonds II (Feedback), Henry Caplan (Bill), John Knox (manažer klubu), Amy V. Dewhurst (recepční), Victor Verhaeghe (polda), Darrie Lawrence (starý soused), Sean Haberle (Frank), Jamal Joseph (řidič), Robert Aberdeen, (pracovník nahrávacího studia), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný