Bontonfilm – Donšajni

Tentokrát bude konec týdne na trafikové novinky relativně bohatý, v neděli 9. února 2014 společnost Bontonfilm nabídne za 199,- Kč třeba prostopášnou komedii Donšajni.

Oscarový režisér Jiří Menzel se po sedmi letech vrací na plátna kin s prostopášnou komedií o vášni k životu, hudbě a k ženám. Komedie Donšajni odhalí divákům svět opery zbavený pozlátka a přinese příběh o lásce a zklamání, o hudbě a milování a o celoživotní slabosti pro operní pěvkyně. To vše s nadsázkou a humorem typickým pro Menzelovy filmy.

Operní soubor na malém městě se rozhodne uvést Mozartova Dona Giovanniho. Pohled do zákulisí příprav odhalí svět opery zbavený pozlátka. Příběh o lásce a zklamání, o hudbě a vášnivém milování a o lidech, kteří žijí svůj život opeře navzdory.

donsajni_01

donsajni_02

donsajni_03

donsajni_04

Na csfd.cz 33 procent: Tohle že je Menzel? Spíš to vypadá jak operní Kameňák.Unylá vata k občasné nahotě bez jakéhokoli nápadu.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2013

Délka: 100 minut

Kinopremiéra v ČR: 26. září 2013

Režie: Jiří Menzel

Asistent režie: Kristýna Klozarová, Lucie Zázvorková, Marie Kotková, Míla Řádová

Pomocná režie: Jan Menšík

Scénář: Jiří Menzel, Tereza Brdečková

Dramaturgie: Helena Slavíková

Produkce: Václav Mottl, Sergiu Tamas, Pavel Nový, Olga Menzelová, Misu Predescu, Lucia Kršáková, Adrian Sarbu

Hudba: Aleš Březina

Kamera: Jaromír Šofr

Asistent kamery: Karel Kaliban

Druhá kamera: Miroslav Vránek

Střih: Jiří Brožek

Zvuk: Radim Hladík

Architekt: Milan Býček

Scénograf: Jaroslav Milfajt

Kostýmy: Sylva Hanáková

Masky: Jiřina Pahlerová

Choreografie: Helena Kazárová

Společnost: MediaPro Pictures

Hrají: Jan Hartl (režisér Vítek), Libuše Šafránková (učitelka Markétka), Martin Huba (operní zpěvák Jakub), Ivana Chýlková (Markétčina dcera Adélka), Jiřina Jirásková (matka Markétky Jiřina), Lucie Juránková (Eva), Anna Klamo (Alenka), Jan Mikušek (Zdeněk) Jiří Hájek (Leo), Emílie Řezáčová (Zuzanka), Jan Jiráň (Pavel), Marie Málková (Amálka), Jan Hnyk (Marek), Václav Kopta (Otto), Andrea Vavrušová (Blaženka), Eva Josefíková (mladá Markétka), Martina Kociánová (psycholožka), Emma Smetana (Barborka), Jiří Plachý (policejní úředník), Jiří Maria Sieber (pan Šmíd), Jaromír Hanzlík (turista), Václav Jílek (mladý Jakub), Martin Davídek (vrchní policista), Stanislav Hybler (policista), Michal Hajdů (Vítek ml.), Tereza Antony (Terezka), Jaroslav Milfajt (Josef scénograf), Simona Vrbická (Ottova manželka), Arnošt Goldflam (tlouštík s basou), Gabriela Partyšová (tlouštíkova nevěrná manželka), Taťána Kuchařová (dívka, za kterou stojí za to se ohlédnout), Eva Novotná, Edita Viskotová, Jana Wallingerová, Lucie Silkenová, Markéta Panská, Liana Sass, Andrea Krausová, Marian Mičjar, Světlana Patáková Boučková, Hana Císařová, Jan Drnek, Radim Hladík, Julie Skládalová, Richard Mašata, Rudolf Mašata, Bára Fleischhansová, Ema Karpeles, Vojtěch Vovesný, Františka Koptová, Jana Koptová, Filip Loffelmann, Anna Peclová, Karel Smeykal, Romana Belešová, Patricie Kožlejová, Radek Kašpar, Petr Ptáček, Lukáš Šulc, Marta Olšrová, Petra Leligdonová, Tereza Prejzková, Alžběta Šípková, Adéla Šimanová, Monika Benešová, Anna Fouani, Veronika Kohoutová, Josef Brindzák, Tomáš Bartůněk, Václav Cikánek, Radek Krejčí, Ivana Lotterová, Petr Sovič, Marek Krásný, Bedřich Bohuslav, Aleš Horálek, Jiří Žaloudek, Jana Vaněčková, Edita Skřivánková, Dětský sbor Český Krumlov, Jiří Zlatohlávek, Jiří Ševčík, Miroslav Kopta, Aleš Cihlář, Josef Škrleta, Rudolf Hejl, Lukáš Oudys, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: trailer