Bontonfilm – Líbánky

V neděli 9. února 2014 společnost Bontonfilm posílá do trafik další novinku domácí produkce, za 299,- Kč bude ke koupi DVD Líbánky. Měl to být nejkrásnější den v jejím životě.

Líbánky se odehrávají v čase tří dnů svatební oslavy. Nevěsta a ženich – Tereza a Radim tvoří půvabný pár, navzdory tomu, že oba již prošli manželskou zkušeností a odnesli si z ní své šrámy. Tereza zklamané srdce, Radim dospívajícího syna. Jsou však odhodláni zkusit to znovu, jsou přesvědčeni, že tentokrát to vyjde. A zdá se, že svatební oslavy, které probíhají v prosluněném dni v rodinném kruhu v sídle nevěstiných rodičů obklopeném romantickou krajinou, budou skutečně nejkrásnějším začátkem společného života.

libanky_01

libanky_02

libanky_03

Ovšem… kdyby se na svatební hostině náhle neobjevil nezvaný host. Jan Benda si brzy získává náklonnost přítomných. Maminky i tetičky mu podstrojují, muži mu bodře nalévají. Kdo to však vůbec je? A odkud se vzal? Je to jen neškodný vetřelec, který se obvykle vmísí do davu s cílem zadarmo se najíst? Nebo se vynořil z minulosti někoho ze svatebčanů? A koho?

S Janem Bendou u svatebního stolu dostává romantika trhliny. Toho chlápka je třeba dostat co nejrychleji pryč. Některá tajemství by prostě neměla být prozrazena!

Na csfd.cz 62 procent: Technicky skvělý film severského feelingu s trochu krkolomnou zápletkou a občas hloupými dialogy.

libanky_back

Žánr: Drama

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2013

Délka: 98 minut

Kinopremiéra v ČR: 22. srpna 2013

Režie: Jan Hřebejk

Pomocná režie: David Jančar

Scénář: Petr Jarchovský

Dramaturgie: Jaroslav Sedláček

Produkce: Jan Kadlec, Tomáš Baldýnský, Helena Uldrichová, Tomáš Rotnágl, Jaroslav Kučera, Viktor Tauš, Michal Kollár

Hudba: Aleš Březina

Kamera: Martina Štrba

Střih: Alois Fišárek

Zvuk: Lukáš Moudrý

Architekt: Jan Kadlec

Kostýmy: Katarina Štrbová Bieliková

Masky: Zdeněk Klika

Společnost: Fog’n’desire Films, s.r.o. / Česká televize / K Films Plus, s.r.o. / Sokol Kollar, spol. s r.o.

Hrají: Anna Geislerová (Tereza), Stanislav Majer (Radim), Jiří Černý (Benda), Kristýna Fuitová Nováková (Renata), David Máj (Milan), Jiří Šesták (Karel), Jana Radojčičová (Marie), Matěj Zikán (Dominik), Vlastimil Dušek (Stanislav), Eva Kukučková (Ivana), Bořivoj Čermák (Filip), Monika Svadbová (Johanka), Daniela Choděrová (Filipova matka), Tadeáš Mach (Lubošek), Juraj Nvota (farář), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1)

Bonus: Film o filmu, Fotogalerie, Trailer