Magic Box – Láska přes internet

Další předValentýnský láskoidní titul dorazí do trafik ve čtvrtek 13. února 2014, kdy společnost Magic Box nabídne za 149,- Kč již několikrát převlečený titul v novém kabátku s logem WB Zamilované filmy Láska přes internet. Přivedl ji k bankrotu a ještě k tomu získal její srdce.

Láska přes internet má přesně ten humor a kouzlo, které můžete očekávat od další spolupráce hlavních představitelů (Tom Hanks a Meg Ryan) a režisérky (Nora Ephron) Samotáře v Seattlu.

Greg Kinnear, Parker Posey, Jean Stapleton a další talentované hvězdy přispívají k dobré zábavě v této moderní romanci o knihkupeckém magnátovi a majitelce malého dětského knihkupectví, kteří se anonymně setkají na internetu a zamilují, aniž by tušili, kdo je jejich protějšek. Láska přes internet vám přináší opravdové hollywoodské kouzlo.

laska_pres_internet_01

laska_pres_internet_02

laska_pres_internet_03

laska_pres_internet_04

Dva zcela odlišní lidé, majitelé konkurenčních knihkupectví, Joe Fox a Kathleen Kellyová žijí a pracují jen jeden blok od sebe na New Yorské Upper West Side. Oba si kupují potraviny v Zabars, oba si chodí pro kafe do Starbucks, potulují se po stejných ulicích. Joe žije se schopnou a hyperaktivní knižní vydavatelkou, Patricií Edenovou. Kathleen žije s vášnivým a vzdělaným novinářem Frankem Navaskym. Oba mají pocit, že je jejich život i láska uspokojuje – do té doby, než se oba seznámí na počítačové diskusi a začnou spolu komunikovat pomocí e-mailu.

Pod elektronickým pseudonymem NY152 a Shopgirl zjistí, že důvěřují svému nespatřenému počítačovému korespondentovi – ve všem kromě jejich vlastní identity.

Původní obal

Postupně, jak se přátelský cit mění v zamilovanost, Fox otevře svůj obchod, poslední ze sňůry jeho Fox Books obchodů, pár bloků od obchodu Kathleen Kellyové, nazvaného The Shop Around the Corner. Se všemi slevami, velkou zásobou zboží a espreso barem, které může Foxův obchod nabídnout se zdá, že se jeho kolos postará o to, aby to Kathleen mohla se svým útulným knihkupectvím zabalit.

Kathleen zdědila svůj obchod, který má už čtyřicetiletou tradici po své matce a má k němu proto silnější vztah, než většina jejích kolegů. V momentě, kdy zjišťuje, že může o své dědictví a živobytí přijít, spoléhá se na anonymního přítele, ke kterému má důvěru a váží si ho – NY 152. A Joe, který nenadále pozná totožnost jeho neznámé důvěrné přítelkyně, také zjistí, jak moc ho Kathleen přitahuje stejně ve skutečném životě jako i přes obrazovku počítače.

Obal příležitostné edice

Ale jak má smířit vášnivou, vtipnou a laskavou Shopgirl s ostražitou Kahleen, která ho i se všemi jeho obchody smrtelně nenávidí? Jak má prozradit svou totožnost, aniž by ženu svého srdce ztratil?

O tom, že láska umí být nejen slepá, ale i vynalézavá se přesvědčíte u romantické komedie Láska přes internet.

Na csfd.cz 77 procent: Romantika jak má být, vtipný film s výbornými herci. Přitom jde o remake filmu Obchod za rohem z roku 1940!

 Zadní strana

Žánr: Romantický / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 115 minut

Původní název: You’ve Got Mail

Světová premiéra: 18. prosince 1998 – USA

Kinopremiéra v ČR: 1. dubna 1999

Režie: Nora Ephron

Námět: Miklós „Nikolaus“ László (divadelní hra „Parfumerie“)

Scénář: Nora Ephron, Delia Ephron

Produkce: G. Mac Brown, Dianne Dreyer, Julie Durk, Delia Ephron, Nora Ephron, Donald J. Lee Jr., Lauren Shuler Donner

Hudba: George Fenton

Kamera: John Lindley

Střih: Richard Marks

Kostýmy: Albert Wolsky

Společnost: Warner Bros.

Natáčeno: Cafe Lalo – 201 West 83rd Street, Manhattan, New York City, New York, USA / Upper West Side, Manhattan, New York City, New York, USA / Teaneck Armory – 1799 Teaneck Road, Teaneck, New Jersey, USA / 210 Riverside Drive, Manhattan, New York City, New York, USA

Hrají: Tom Hanks (Joe Fox), Meg Ryan (Kathleen Kellyová), Greg Kinnear (Frank Navasky), Parker Posey (Patricia Edenová), Jean Stapleton (Birdie Conradová), Steve Zahn (George Pappas), Heather Burns (Christina Plutzkerová), David Chappelle (Kevin Jackson), Dave Chappelle (Kevin Jackson), Dabney Coleman (Nelson Fox), John Randolph (Schuyler Fox), Hallee Hirsh (Annabelle Foxová), Jeffrey Scaperrotta (Matt Fox), Cara Seymour (Gillian Quinnová), Katie Finneran (chůva Maureen), Michael Badalucco (Charlie), Deborah Rush (Veronica Grantová), Veanne Cox (Miranda Marguliesová), Bruce Jay Friedman (Vince Mancini), Sara Ramirez (pokladní Rose), Howard Spiegel (Henry, nakupující), Diane Sokolow (nakupující), Julie Kass (nakupující), Reiko Aylesworth (děkující host), Katie Sagona (mladá Kathleen Kellyová), Kathryn Meisle (Cecilia Kellyová), Nina Zoie Lam (TV reportér), Maggie Murphy (divadelnice), Michelle Blakely (nakupující), Meredith White (nakupující), Dianne Dreyer (nakupující), Julie Galdieri (nakupující), Leila Nichols (nakupující), Mary A. Kelly (nakupující u Foxe), Chris Messina (prodavač u Foxe), Ronobir Lahiri (muž v Cafe Lalo), André Sogliuzzo (číšník v Cafe Lalo), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný