Amercom – Velké bitvy historie (4. díl) – Válka v Zálivu 1991

Stále ještě těžko hádat na pravidelný čtrnáctidenní interval, tentokrát v pátek 19. března 2010 je na pultech další titul vydavatelství Amercom v ediční řadě Velké bitvy historie. Na velkém archu papíru ve fóliích zatavené DVD a kniha Válka v Zálivu za již plných 99,- Kč. Další díl odhadem někdy kolem 2. dubna má být Marathón 490 př. n. l.

 

Jedná se o sérii 70 knih, věnovaných nejvýznačnějším bitvám a válečným konfliktům historie, která je doplněna o unikátní dokumentární filmy na DVD. Série "Velké bitvy historie" je českou verzí světoznámých edicí "Campaign" a "Essential Histories" britského vydavatelství Osprey Publishing.

V sérii čtenář obdrží popis všech významných bitev a vojenských kampaní historie. V každém čísle naleznete velmi obsáhlou publikaci o cca 100 stranách. Kniha obsahuje podrobnosti a popisy zúčastněných stran, klíčových postav konfliktu a podrobné historické, politické a geografické souvislosti.

Druhou částí každého čísla je pak obsáhlý dokument na DVD.

 

Palebná linie – Válka v Perském zálivu

Válka v Zálivu z roku 1991 nadále zůstává jednou z nejvíce fascinujících kampaní moderní doby. Pouhých sedm měsíců stačilo, aby Američané s podporou svých spojenců shromáždili v oblasti Perského zálivu mohutné vojenské síly a potom zahájili bleskovou kampaň, během které s jasnou převahou zničili všechen odpor. Byla to také válka médií, během níž se nová, málo známá společnost CNN (Cable Network Company) dostala na jedno z předních míst mezi světovými sdělovacími prostředky, které si drží dodnes.

 

Kniha z roku 2003 (The Gulf War 1991) má opět 96 stran, křídový papír a lepenou vazbu vázaných „sešitků". Autorem knihy je Alastar Finlan, český překlad Martin Čížek, odborný posudek textu Jiří Fidler.

 

Žánr: Dokument / Válečný

Délka: 48:13 minut

Rok vzniku: 2002

Původní název: Line Of Fire – The Gulf War

Společnost: A Cromwell Production / The History Channel UK

Český komentář: Tomáš Jirman

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky

Titulky: česky, polsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný/černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný