Blesk – Čest

Jak jsem se snažil naznačit minulý týden, po pátečním vzepětí směrem k plusu Blesk v novém týdnu sáhne do vod, které mají s Áčkovými filmy pramálo společného. V pondělí 22. března 2010 začínáme za 49,- Kč filmem Čest. Jejich domovem je ulice. Některé bitvy se nevedou o moc ani o peníze.

Svět pouličních gangů je plný násilí a špinavých akcí, které jsou za hranicemi zákona. Dva nejlepší přátelé Raymond a Gabriel si budou muset vybrat, kam se zařadí.

 

 

 

Chystá se totiž rozhodující boj, ve kterém půjde o moc, rodinné vztahy, ale také o čest!

 

V hodnoceních se tenhle „netradiční" námět pohybuje kolem 40 procent a divácký hlas praví – rádoby mlátička s nízkým rozpočtem, slabými souboji, bídnými hereckými výkony, která by neuspěla ani ve zlatých 80 letech. Film o mlácení, kde mlácení není vidět.

 

Žánr: Akční / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 81 minut

Původní název: Honor

Světová premiéra: 29. července 2006 – USA

Režie: David Worth

Scénář: Larry Felix Jr.

Produkce: Art Birzneck, Andy Chu, Nathan Clay, Don Clovis, Arthur de Joya, Patrick Kligel, Justin McGowan, Austin Moody, Ernest W. Moody, Will Raee, Britta Ziegert

Hudba: Tuomas Kantelinen

Kamera: David Worth

Střih: Will Raee, Mel Rodriguez

Kostýmy: Marianne Parker

Společnost: Hologram Entertainment / Bushido Films / Arc2 Intertainment / TVX

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Jason Barry (Gabriel), Russell Wong (Ray), Roddy Piper (LT Tyrell), Remy Bonjasky (Trace), Linda Park (Kate), Masakatsu Funaki (pan Sato), Fuyuhiko Nishi (Saigo), Joanna Pacula (Rose Tyrellová), Don Frye (Shay), Rener Gracie (Hip), Rorion Gracie (Buckley), John T. Woods (Jason Tyrell), Mitch Morris (mladý Gabriel), Evan Grayson (Duff), Fernando Chien (bojovník), Tony Flores /rayův bodyguard), Angelique Lazier (Debra), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný