Bontonfilm – Justin: Jak se stát rytířem

Hned po uvedení do prodeje se v neděli 23. února 2014 společnost Bontonfilm rozhodla za 299,- Kč poslat také do trafik animák Justin: Jak se stát rytířem. I malé dobrodruhy čeká velké dobrodružství.

Vtipy nabité animované dobrodružství o mládenci, který měl svůj velký sen.

Justin je středověký chlapec z dobré rodiny a v království, kde žije, panuje zákon a pořádek. Osvícená královna zde zavedla spolu se svým kancléřem, Justinovým otcem, nekonečné množství předpisů a hlavním náboženstvím je byrokracie. Na věci, které se dříve řešily mečem a soubojem, je tu po ruce vyhláška či nařízení a rytíři byli z království vykázáni.

justin_01

justin_02

justin_03

justin_04

justin_05

Otec naplánoval Justinovi výnosnou kariéru právníka, ale Justin má úplně jiný sen: stát se rytířem. Vždyť jeho děda byl jedním z nejslavnějších a nejudatnějších. Rozhodne se odejít z domova a vydává se za dobrodružstvím, na jehož konci vidí brnění, meč a věčnou slávu. Potkává odvážnou a prostořekou dívku Taliu, zmateného kouzelníka a především starého šermíře a dvojici mnichů, kteří začnou Justina ve starobylém klášteře opravdu cvičit na opravdického rytíře.

 Představa Justina jako chrabrého rytíře začíná být jen o malou trochu pravděpodobnější, když se objeví opravdová výzva. Do království se vrací Sir Heraclio, kdysi vyhnaný rytíř, se svou armádou a s touhou se pomstít a nasadit si korunu. A protože rytíři byli ve jménu pořádku vyhnáni, pochlapit se musí alespoň učedník…Justin. S chytrou a statečnou dívkou Taliou, která se Justinovi tak nějak asi začíná líbit, a s kouzelníkem, který umí do pěti počítat, ale dál už ne, stojí Justin před svým prvním velkým úkolem. Zachránit království. Naštěstí je tu ještě krokodýl Gustav. Ačkoliv starý krokodýl má být moudrý a rozvážný, Gustav má stejně jako Justin svůj sen: Chce být drakem. A mít na své straně draka a jeho leteckou podporu se může hodit.

Na csfd.cz 61 procent: Snaha okopírovat to nej z Disneyho a Pixaru se v předvídatelném příběhu plném scén a postav okopírovaných z jiných filmů tak úplně nepovedla.

justin_back

Žánr: Animovaný / Dobrodružný

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 2013

Délka: 94 minut

Původní název: Justin y la espada del valor / Justin And The Knights Of Valour

Světová premiéra: 9. srpna 2013 – Španělsko

Kinopremiéra v ČR: 12. září 2013

Režie: Manuel Sicilia

Scénář: Matthew Jacobs, Manuel Sicilia

Produkce: Marcelino Almansa, Sarah Arnott, Francesca Nicoll, Ralph Kamp, Kerry Fulton, Antonio Banderas, Isabel García Peralta

Hudba: Ilan Eshkeri

Kamera: Javier Fernández

Střih: Claudio Hernández

Společnost: Ono / Aliwood Mediterráneo Producciones / Kandor Graphics / Out Of The Box Feature

Hlasy v původním znění: Freddie Highmore (Justin), Saoirse Ronan (Talia), Antonio Banderas (Sir Clorex), Tamsin Egerton (Lara), James Cosmo (Blucher), Charles Dance (Legantir), Rupert Everett (Sota), Barry Humphries (Braulio), Alfred Molina (Reginald), Mark Strong (Heraclio), David Walliams (Melquíades), Julie Walters (Gran), Olivia Williams (královna), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, česky pro nesylšící, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný