Urania – Malé rodinné vraždy 4

Urania ve středu 24. března 2010 zakončí čtvrtým dílem televizní zpracování románu Agathy Christie a ke koupi bude disk s názvem Malé rodinné vraždy 4 za 59,- Kč.

Rodinné setkání plné zášti, nenávisti a krve. Rozluštění případu malých rodinných vražd se blíží…

Romány Agathy Christie jsou nevyčerpatelným inspiračním zdrojem nejen pro anglické filmaře. Francouzská minisérie Malé rodinné vraždy je natočena podle románu Vánoce Hercula Poirota a je situována na malebný francouzský zámek, jehož zdi jsou stejně chladné jako srdce jeho majitele Simona Le Tescou.

Obrazovka z DVD

Prudká hádka mezi bratry Edouardem a Victorem zapříčinila Edouardův pád z útesů. Rodinný puzzle, složený z tajemství jednotlivých členů, zbývá už jen složit a najít toho, kdo měl nejsilnější motiv k vraždě zámeckého pána. Edouardem otec pohrdal, Simonovi odmítl půjčit peníze a s Victorem se nepohodli už dávno. Na veřejnosti Simon Le Tescou svého syna Eloiu zapřel a Ines se bála, že se její pravá identita prozradí. Každý měl důvod k vraždě. Do skládačky však chybí ještě jedno velké tajemství, mnohem záhadnější než všechna ostatní!

Obrazovka z DVD

Žánr: Krimi / Drama

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2006

Délka: 90 minut (1:29:17)

Původní název: Petits meurtres en famille

Světová premiéra: 7. listopadu 2006 – Belgie

Režie: Edwin Baily

Námět: Agatha Christie (román Vánoce Hercula Poirota)

Scénář: Anne Giafferi, Murielle Magellan

Produkce: Denis Carot, Sophie Révil, Arnauld de Battice, Yves Swennen, Anne Leduc

Hudba: Stéphane Moucha

Kamera: Roberto Venturi

Střih: Isabelle Dedieu, Gilles Volta

Kostýmy: Charlotte Betaillole

Společnost: Escazal Films / AT-Production / Radio Télévision Belge Francophone / France Télévision / TV5 Monde / Télévision Suisse-Romande / Région Bretagne

Natáčeno: Château de Beaumanoir, Le Leslay, Côtes-d’Armor, Francie

Hrají: Robert Hossein (Simon), Elsa Zylberstein (Édith), Bruno Todeschini (Édouard), Antoine Duléry (Larosière), Grégori Derangère (Victor), Marie Bunel (Louise), Mathias Mlekuz (Antonin), Marius Colucci (Émile), Jean-Marie Winling (Monsieur Paul), Disiz La Peste (Éloi), Frédérique Bel (Madeleine), Leticia Dolera (Victoria/Inès), Alexis Michalik (Richard), Michèle Moretti (Albertine), Nadia Barentin (Madame Dupré), Lisa Manili (Alix), Valentine Alaoui (komorná Suzanne), Fabrice Bénard (Marco), Martine Gautier (kuchařka Odile), Sandrine Bodenes (kuchařka Marie), Nathalie Lacroix (komorná Martine), Grégoire Taulère (Diego), Stéphane Bertho (čeledín), Loïc Baylacq (četník), Laure Roldan (Inès), Dominique Prie (policista), Anne Baudoux (ošetřovatelka), Jean-Yves Gourves (agent z policejní stanice), Jane Resmond (kuchařka Sylvie), Stéphan Vinial-Nassens (muž z dodávkového auta), Jean Barrier (agent SNCF), Alain de Catuelan (lékař), Martin Jobert (Thibaud), Thierry Barbet (majitel baru), Maël Grenier (agent), Patrice Lebadezet (uhledávač), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: z naší nabídky