Bontonfilm – Dr. House 3. DVD 2. série

Zatímco některé cykly se nachýlily ke svému konci, ve čtvrtek 25. března 2010 za 69,- Kč bude pokračovat třetím diskem druhé řady seriál Dr. House, který nabízí společnost Bontonfilm. Postupně vyjdou první tři řady seriálu, každá na 6 DVD v provedení digipack-slim. 

Držitel Zlatého glóbu Hugh Laurie se opět vrací do služby jako cynický Dr. Gregory House ve druhé sezóně nejinteligentnějšího a nejprovokativnějšího televizního seriálu. Tato 6-disková kolekce nabízí 24 průkopnických epizod, exkluzivní bonusové materiály a některé ze současných nejzářivějších hvězd včetně Sely Ward, Rona Livingstona, LL Cool J a Cynthie Nixon. Staňte se součástí týmu dr. House a jeho kolegů, který v tomto zábavném, emotivním a napínavém seriálu řeší ty nejzáhadnější medicínské případy. 

Disk by měl obsahovat následující díly:  

 

09. Hypochondr (Deception)

Po Chaseově průšvihu je vedením oddělení pověřen Forman, který ke své funkci přistupuje zodpovědně a krotí House v pracovní morálce i množství testů. Na oddělení je přijata Anika se záhadnými symptomy, které se ukáží být pouze simulované. Anika se snaží získat si pozornost lékařů tím, že si různými léky přivozuje různá onemocnění. Forman zakáže Housovi další léčení a Aniku pošle na psychiatrii. House však schválně píchne Anice látku, která vyvolá další záchvat, takže ji musí přijmout zpátky do nemocnice. Teprve potom se zjistí, že se jedná o infekci. Podvodem House zachrání Anice život. Formen však kvůli nevhodnému postupu svého “podřízeného” přichází o možnost definitivy vedoucího postavení. 

 

10. Nedorozumění (Failure to Communicate)

Spisovatel Fletcher se zhroutí a když přijde k vědomí, neovládá svou řeč. On si myslí, že mluví správně, ale okolí slyší nesmysly. House je se Stacy v Baltimoru, letadlo má zpoždění, takže veškerá komunikace probíhá přes telefon. Stone se lékařům snaží něco říct, ale oni nerozumí. House nakonec přijde na to, že Stone trpí bipolitou a mozkovou malárií.

 

11. Musím to vědět (Need to Know)

Nemocnice přijme pacientku s podivnými záchvaty křečí, tiků a bolestných záškubů. Lékařský tým se nejdřív domnívá, že se jedná o nádorové onemocnění, které se pokoušejí lokalizovat na mozku. Později se obávají, že zasáhlo ženské orgány mladé pacientky. Nakonec doktor House přijde na to, že jde o vzájemně se vylučující medikamenty. Pacientka chce naoko vyhovět svému novému partnerovi a dát mu dítě, po němž touží. Ale protože sama už má dceru z prvního manželství a na další dítě se necítí, užívá spolu s hormonální léčbou na podporu plodnosti současně i antikoncepci 

 

12. Rozptýlení (Distractions)

Těžce popálený chlapec, který se neumí probrat z kómatu. Sedmnáctiletý Adam se vybourá při jízdě na motokáře. Při havárii dojde k masivnímu popálení těla. Chlapec je udržován v umělém spánku, aby nebyl vystaven bolestem. Jeho stav se však rapidně zhoršuje. Po dlouhém hledání podstaty tohoto zhoršení přijde doktor House na to, že se Adam pokoušel přestat kouřit a sedativa, která jsou v odvykacích lécích obsažena, se dostala do střetu s léky podávanými po havárii a způsobila kolaps organismu. Adamův stav se po určení správného postupu dramaticky zlepší. 

 

Podrobněji třeba tady.  

 

Žánr: televizní seriál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: House M. D.

Společnost: Heel & Toe Films / NBC Universal Television / Bad Hat Harry Productions / Shore Z Productions / Moratim Produktions

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Hugh Laurie (vedoucí oddělení diagnostické medicíny Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (ředitelka fakultní nemocnice Dr. Lisa Cuddyová), Omar Epps (neurolog Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (vedoucí onkologického oddělení Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (imunoložka Dr. Allison Cameronová), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), a další 

  

Údaje o DVD:

 

Délka:   

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: žádný