Bontonfilm – Lásky čas

Trafikovou novinku v neděli 16. března 2014 představuje u společnosti Bontonfilm za 299,- Kč tentokrát jen jeden titul, romantický Lásky čas. Co kdyby se dalo žít nanečisto?

 Zjistěte, jak žít svůj život lépe.

Romantika, u které pláčou i filmoví kritici.

Tim je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí neuvěřitelné rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase.

„Tak trochu“ v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. A třeba měnit minulost až do chvíle, kdy jsou naprosto spokojeni s výsledkem. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu.

lasky_cas_01

lasky_cas_02

lasky_cas_03

lasky_cas_04

Ta Timova se jmenuje Mary a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí.

Cesta za opravdovou láskou bývá obtížná a často k popukání, dokonce, i když na to máte více pokusů…

Na csfd.cz 82 procent: Objektivně vzato kýč plný scén, které jsou v každém druhém filmu a přesto jde o pohádkově milé pohlazení po romantické dušičce.

Zadní strana

Žánr: Drama / Fantasy / Romantický

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2013

Délka: 118 minut

Původní název: About Time

Světová premiéra: 27. června 2013 – Velká Británie (Edinburgh International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 7. listopadu 2013

Režie: Richard Curtis

Scénář: Richard Curtis

Produkce: Nicky Kentish Barnes, Tim Bevan, Eric Fellner

Hudba: Nick Laird-Clowes

Kamera: John Guleserian

Střih: Mark Day

Kostýmy: Verity Hawkes

Společnost: Translux / Working Title Films

Natáčeno: Portloe, Cornwall, Velká Británie / Notting Hill, Londýn, Velká Británie / Whitehouse Apartments, 9 Belvedere Road, South Bank, Londýn, Velká Británie / Abbey Road, St. John’s Wood, Londýn, Velká Británie / 102 Golborne Road, Londýn, Velká Británie / Maida Vale Underground Station, Maida Vale, Londýn, Velká Británie / Paddington Station, Paddington, Londýn, Velká Británie / Cornwall, Velká Británie / Brondesbury Road, Queen’s Park, Londýn, Velká Británie / London, Velká Británie

Hrají: Domhnall Gleeson (Tim), Rachel McAdams (Mary), Bill Nighy (otec), Lydia Wilson (Kit Kat), Lindsay Duncan (matka), Richard Cordery (strýc D), Josh McGuire (Rory), Tom Hollander (Harry), Margot Robbie (Charlotte), Will Merrick (Jay), Vanessa Kirby (Joanna), Tom Hughes (Jimmy Kincade), Clemmie Dugdale (Ginger Jenny), Harry Hadden-Paton (Rupert), Mitchell Mullen (Maryin otec, Fitz), Lisa Eichhorn (Maryina matka, Jean), Jenny Rainsford (Polly), Natasha Powell (tetay May), Mark Healy (pán v černém), Ben Benson (dezertér v divadle), Philip Voss (soudce v divadle), Tom Godwin (nápověda), Pal Aron (Bhattie QC), Catherine Steadman (Tina), Andew Martin Yates (oddávající kněz), Charlie Barnes (Posy – novorozeně), Verity Fullerton (Posy – 6 měsíců), Veronica Owings (Posy – 1 rok), Olivia Konten-Sloman (Posy (2 a půl až 3 roky), Sara Heller (Posy – 5 let), Jaiden Dervish (Posy), Jacob Francis (Jeff – novorozeně), Jago Freud (Jeff – 5 měsíců), Ollie Phillips (Jeff – 2 roky), Sophie Pond (Jo – 6 měsíců), Sophie Brown (Jo – 1 rok), Molly Seymour (Trudy), Matilda Sturridge (koketa), Tom Stourton (John), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky, maďarsky, rusky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, řecky, hebrejsky, maďarsky, polsky, rumunsky, rusky, estonsky, litevsky, lotyšsky, ukrajinsky, slovinsky, mandarínsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný