Bontonfilm – Kozí příběh

Všechno má svůj konec a objevují se nám jeden po druhé poslední tituly ohlášených edic. Bontonfilm v pátek 26. března 2010 nabízí poslední DVD edice  Bav se s námi za 99,- Kč s názvem Kozí příběh – Pověsti staré Prahy. Staré pražské legendy v prvním českém 3D animovaném filmu

První český celovečerní 3D animovaný film, který je zároveň i prvním a v celé východní Evropě. Rodinná komedie Kozí příběh – Pověsti staré Prahy se odehrává v české středověké metropoli, která je ještě plná strašidel, rodících se legend a teprve začíná dostávat svou majestátní tvář.

Hlavní hrdinové filmu – vesnický mládenec Kuba a jeho prostořeká, neustále žvanící Koza – se připletou ke stavbě Karlova mostu, vzniku Orloje, příběhu Faustova domu, jejich kroky zkříží kat Mydlář a spát jim nedá ani pověstný chlupatý duch. To vše propleteno Kubovou láskou k městské dívce Máce, která vyvolává u Kozy záchvaty žárlivosti. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy.

Originální výtvarnou stylizaci, která navazuje na tradici české školy animovaného filmu, doplňuje nejmodernější technologie pro tvorbu 3D počítačově animovaných filmů a skvělé hlasové obsazení postav.

Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si tak "Kozí příběh" vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován za výtvarný počin i na prestižní filmovou cenou "Český lev".

Přes všechnu snahu a chválu na csfd.cz ani ne 40 procent a ve slovních hodnoceních se přečasto objevuje slovo odpad…

Žánr: Animovaný / Historický / Komedie / Pohádka

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2008

Délka: 80 minut

Kinopremiéra v ČR: 16. října 2008

Režie: Jan Tománek

Scénář: David Sláma, Jan Tománek

Produkce: Viktor Mayer, Dana Procházková, Jan Tománek, Petr Vít

Hudba: David Solař

Kamera: Jan Tománek

Výtvarník: Jan Tománek

Výtvarná realizace: Roman Kudláček

Střih: Alois Fišárek, Jan Tománek

Zvuk: Petr Kapeller

Společnost: Art And Animation Studio, Vision In Technology, D production

Hlasy: Jiří Lábus (koza), Matěj Hádek (Kuba), Mahulena Bočanová (Máca), Michal Dlouhý (Matěj), Petr Pelzer (mistr Hanuš), Jan Přeučil (purkmistr), Viktor Preiss (konšel), Miroslav Táborský (kněz Ignác), Karel Heřmánek (ďábel/předák), Petr Nárožný (žebrák), Dalimil Klapka (žebrák), Pavel Rímský (žebrák), Ota Jirák (hospodský/chlupáč), Filip Jevič (student), Justin Svoboda (student), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital DTS, 5.1 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný 16:9 (2,35:1)

Bonus: Film o filmu, Jak se dělá 3D koza, Teaser, Trailer, Fotogalerie