Hollywood Classic Entertainment – Ptačí úlet

V pátek 28. března 2014 se opět ozve společnost Hollywood Classic Entertainment a za 199,- Kč v trafikách uvede animák Ptačí úlet. Největší krocaní útěk všech dob.

Film Ptačí úlet je příběhem dvou odvážných krocanů, kteří vymyslí ambiciózní plán. Jejich misí je vrátit čas a zachránit sebe a další svého druhu od jistého konce. Cíl je jasný – ukradnout vládní stroj času, vrátit se do sedmnáctého století a odstranit krůty ze svátečního stolu Dnu díkůvzdání jednou provždy!

Ptačí úlet je plný dobrodružství, zábavy, dojemné lásky, loajality a odvahy. Je to příběh dvou hrdinů a jejich šíleného pokusu změnit dějiny.

ptaci_ulet_01

ptaci_ulet_02

ptaci_ulet_03

ptaci_ulet_04

Z jiných zdrojů obšírnější pojednání:

Na kuriózní rodinné farmě žije svůj klidný a spokojený život velké krůtí hejno. Jedinou jejich starostí je krmení a pastva. Stále všichni doufají, že se dostanou do „Krůtího ráje“. Vůbec jim nedochází, že farmáři je jen chtějí mít na talíři pěkně vykrmené. Jediný komu to pálí je chytrý krocan Reggie, kterého zbytek hejna nesnáší. Jednoho dne Reggie dostane od prezidenta „Milost pro krocana“ a tím začne žít svůj vlastní „Krocaní ráj“.

Dobrodružství však začíná, když ho neúnavný zakladatel a jediný člen „Svobody pro krocany“ Jake z této pohody doslova vytrhne. Jake naplánoval misi, cílem které je zachránit všechny krocany a vyškrtnout je nadobro z jídelníčků. Sám to však nezvládne. Přes Reggieho odmítnutí opustit jeho život v luxusu ho Jake stejně unese. Společně poté proniknou do přísně tajné vládní laboratoře, zmocní se stroje času s názvem S.T.E.V.E a přenesou se zpět do roku 1621. Reggie však po několika nebezpečných peripetiích s osadníky utíká raději zpět do současnosti.

Jeho ráj ale teď zdaleka není tak zábavný, když po svém boku nemá své nové kamarády. Reggie si tedy konečně uvědomí, že Jakova šílená mise je jeho osud. Opět se tedy vrací zpět do minulosti, aby pomohl splnit Jakovu misi vyškrtnout krocany ze všech  jídelníčků nadobro…

Na csfd.cz 59 procent: Jednorázová zábava, kterou není třeba vidět vícekrát, ale pobaví.

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 87 minut

Původní název: Free Birds

Světová premiéra: 21. října 2013 – Guam

Kinopremiéra v ČR: 31. října 2013

Režie: Jimmy Hayward

Námět: David I. Stern, John J. Strauss

Scénář: Jimmy Hayward, Scott Mosier

Produkce: Scott Mosier, Alonzo Ruvalcaba, David I. Stern, Geoffrey Stott, John J. Strauss, Aron Warner

Hudba: Dominic Lewis

Střih: Chris Cartagena

Společnost: Reel FX Creative Studios / Relativity Media

Hlasy v původním znění: Owen Wilson (Reggie), Woody Harrelson (Jake), Amy Poehler (Jenny), George Takei (S.T.E.V.E.), Colm Meaney (Myles Standish), Keith David (šéf Broadbeak), Dan Fogler (guvernér Bradford), Jimmy Hayward (Ranger / Leatherbeak / prezident / Hazmats / a další), Kaitlyn Maher (prezidentova dcera), Carlos Alazraqui (Amos), Jeff Biancalana (generál Sagan / Hazmats / a další), Danny Carey (Danny), Carlos Ponce (vypravěč / Alejandro), Robert Beltran (šéf Massasoit), Lesley Nicol (poutnice), Jason Finazzo (chrononaut), Scott Mosier (poslíček s pizzou), Lauren Bowles (Jakeova matka), Dwight Howard (studený krocan), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: ?

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný