Vapet – Železní andělé 2

Pondělní řada Vapetu je opět 29. března 2010 proložena premiérovým filmem a dočkáme se pokračování nedávného titulu s názvem Železní andělé 2 za 48,- Kč. Opět vysokooktanová mlátička a střílečka.

Po další úspěšné akci odjíždějí členové zvláštní jednotky Železní andělé do Malajsie na dovolenou. V Kuala Lumpur se setkávají s Alexovým starým přítelem, místním magnátem Peterem Kamem a také s mladým agentem CIA Marcem.

 

Petera celé město obdivuje jako velkého lidumila a oceňuje, že zbohatl poctivě. Postupně však vychází najevo, že není takový, jaký se na první pohled zdá. Je hlavou tajné organizace, která plánuje v zemi vojenský převrat a převzetí moci. Železní andělé se spojí s Marcem, který hledá Kamovu utajovanou vojenskou základnu. Musí přerušit dovolenou a pustit se do další akce, která je nebezpečnější než všechny předchozí.

Domácími diváky hodnoceno daleko výš než v zahraničí (80 ku 60 procentům) a údajně ještě lepší než předchozí díl. Jeden komentář hovoří o tom, že takhle nějak by vypadal Rambo, kdyby ho natočil John Woo.

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1988

Délka: 84 minut

Původní název: Tian shi xing dong II zhi huo feng jiao long

Světová premiéra: 8. října 1988 – Hong Kong

Režie: Raymond Leung, Teresa Woo

Scénář: William Hsu, Teresa Woo

Produkce: Raymond Leung, Teresa Woo

Společnost: Mei-Ah

Hrají: Alex Fong (Alex, Anděl #1), Moon Lee (Moon, Anděl #2), Ting-Wai Chan (Peter Kam), Elaine Lui (Elaine, Anděl #3), Gary Siu (Marco), Kharina Sa (Kharina), Hussein Abu Hassan, Faizal Hussein, Latif Ibrahim, Jacinta Lee, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?