North Video – Heuréka 7. DVD

North Video pokračuje v úterý 23. března 2010 v ediční řadě Světový seriál ve vydávání televizního hitu Heuréka, a 7. disk za 49,- Kč by měl obsahovat poslední epizodu 1. řady a úvodní díl 2. řady tohoto seriálu.

Na disku by měly být dvě epizody:

Jednou za život (Once in a Lifetime)

Režie: Michaeů "ange 

Scénář: Andrew Cosby, Jaime Paglia  

Kamera: Rick Maguire

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Neil Grayston (Douglas Fargo), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Ed Quinn (Nathan Stark), Salli Richardson (Allison Blakeová), Erica Cerra (Jo Lupová), Matt Frewer (Jim Taggert), Christopher Gauthier (Vincent), Debrah Farentino (Beverly Barlowe), Tamlyn Tomita (Kim Anderson), Bryan Wilson (dvojče 1), Keith Wilson (dvojče 2), J. R. Messado (Kevin Blake), Aaron Isaacs (Walter Perkins) 

Dostáváme se do roku 2010, kde Jack a Alison spolu čekají miminko a Zoe úspěšně ukončuje střední školu. Jenže z ničeho nic se začnou ve městě dít divné věci a v sekci 5 se objeví mrtvola. Poté co se zjistí, že to je mrtvola Henryho přítelkyně, která ovšem nyní žije, je jasné, že si někdo musel hrát s časem a vzniká nebezpečný časový paradox, kdy se dvě časové roviny snaží dostat do jednoho časového kontinua. 

Zrození Fénixe (Phoenix Rising)

Režie: Michael J. Rohl 

Scénář: Jaime Paglia 

Kamera: Rick Maguire

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Neil Grayston (Douglas Fargo), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Ed Quinn (Nathan Stark), Salli Richardson (Allison Blakeová), Erica Cerra (Jo Lupová), Matt Frewer (Jim Taggert), Christopher Gauthier (Vincent), Debrah Farentino (Beverly Barloweová), Meshach Peters (Kevin Blake), Tamlyn Tomita (Kim Anderson)  

Carter se pořád nemůže vyrovnat s tím, že 4 roky žil v jiné časové linii a myslí, si, že se všechno zoopakuje. Jenže tomu tak není a lidé, kteří byli přítomni výbuchu artefaktu, začínají záhadně umírat v plamenech.

Obyvatelům Heuréky a zaměstnancům Global Dynamics nezbývá po havárii s artefaktem, během níž zmizela Kim Andersonová, nic jiného, než vzpomínka na onu časovou linii. Henry Deacon stále na Kim myslí a Nathan Stark si vyčítá, že zmizela kvůli tomu, že chtěl získat vzorek z artefaktu. Události se začnou opakovat, ale postupně se také začnou lišit.

Před zatměním Slunce vypráví Jim Taggart dětem o zrození Fénixe. Během úkazu začne Waynea Kwana, který dělá terapeuta malému Kevinu Blakeovi, náhle bolet hlava, vzplane a uhoří. Taggart vysvětlí šerifovi Jacku Carterovi, že šlo o Fénixův efekt, při němž dochází ke samovznícení. Jack pátrá, s kým se Kwan v poslední době stýkal. Zjistí, že si často telefonoval s doktorem Robem Matthewem ze sekce 5. Se zástupkyní Jo Lupovou jedou k němu domů, ale najdou už jen jeho ohořelou mrtvolu v bazénu. Oheň se šířil z čelního laloku do celého těla. Mysl fungovala jako výboj. S doktorem Matthewem spolupracoval doktor Ryan Brock. Jen ho najdou, také uhoří… 

1. a 2. sezóna (celkem 25 epizod) vychází na 13 DVD.

Žánr: Sci-fi / Televizní seriál / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut, pilot cca 81 minut

Původní název: Eureka

Námět: Andrew Cosby, Jaime Paglia (kreslený seriál)

Produkce: Andrew Cosby, John Peter Kousakis, Jaime Paglia, Wendy Wallace

Hudba: Mutato Muzika

Střih: Chris Peppe, Andrew Seklir

Kostýmy: Diane Widas

Společnost: NBC Universal Television

Natáčeno: Chilliwack, British Columbia, Kanada / Heritage Woods Secondary School, Port Moody, British Columbia, Kanada / Sullivan Heights Secondary, Surrey, British Columbia, Kanada / Vancouver Film Studios, Vancouver, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: ?