Bontonfilm – Dr. House 4. DVD 2. série

Čtvrtý disk druhé řady seriálu Dr. House, poslední z mohykánů v oznámených edicích, které nabídla společnost Bontonfilm, je v prodeji ve středu 31. března 2010 za 69,- Kč. Postupně vyjdou první tři řady seriálu, každá na 6 DVD v provedení digipack-slim. 

Držitel Zlatého glóbu Hugh Laurie se opět vrací do služby jako cynický Dr. Gregory House ve druhé sezóně nejinteligentnějšího a nejprovokativnějšího televizního seriálu. Tato 6-disková kolekce nabízí 24 průkopnických epizod, exkluzivní bonusové materiály a některé ze současných nejzářivějších hvězd včetně Sely Ward, Rona Livingstona, LL Cool J a Cynthie Nixon. Staňte se součástí týmu dr. House a jeho kolegů, který v tomto zábavném, emotivním a napínavém seriálu řeší ty nejzáhadnější medicínské případy. 

Disk by měl obsahovat následující díly:  

 

13. Modelka (Skin Deep)

Profesionální patnáctiletá modelka je mírně nervózní, tak si od svého manažera a otce v jedné osobě vezme válium a zapije ho šampaňským. Na molu se jí pak udělá zle a nepříčetně napadne jinou modelku a pak upadne do stavu, kdy ví o okolí, ale nemůže nic dělat, jako by byla v komatu. V nemocnici pak zjistí, že je závislá na heroinu, ale všechny abstinenční příznaky zakrývají její skutečnou nemoc 

 

14. Sex zabíjí (Sex Kills)

Houseův tým má pacienta, kterému brucelóza poškodila srdce natolik, že by potřeboval transplantaci, ale protože je mu už 66 let, transplantační komise žádost zamítne a House se rozhodne najít dárce na vlastní pěst mezi kandidáty, kteří jsou oficiálně nevhodní. Jedním z nich je čtyřicetiletá žena, která zůstává po autonehodě na přístrojích, ale výsledky jejích testů skutečně brání provedení operace, a tak se ji House rozhodne léčit, i když už je vlastně mrtvá. Po vyloučení řady infekcí zjistí, že žena má kapavku, ale protože s operací je nutno spěchat, přenesou do těla příjemce srdce z ještě nevyléčeného organismu. 

 

15. Zlaté ruce (Clueless)

Poté, co si mladý manželský pár užíval sexuální hrátky, přivezou paramedici manžela do nemocnice v těžkém záchvatu. Zatímco Foreman předpokládá, že pacientův stav způsobil Lupus, House ví, že muž byl otráven těžkými kovy. Odhalení je šokující.

 

16. Výtah do života (Safe)

Do nemocnice přivezou dívku po srdeční transplantaci. Dívka v tuto chvíli trpí opakovanými anaphylickými záchvaty a lékaři nemohou najít původ jejích obtíží. Po dlouhém hledání House přijde s teorií, že dívčiny problémy jsou způsobeny cizopasníkem, pravděpodobně klíštětem. Aby svou teorii dokázal, musí se s pacientkou v doprovodu dr. Foremana zavřít ve výtahu. Klíště skutečně najde a tím je původ obtíží vysvětlen. 

 

Podrobněji třeba tady.  

 

Žánr: televizní seriál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: House M. D.

Společnost: Heel & Toe Films / NBC Universal Television / Bad Hat Harry Productions / Shore Z Productions / Moratim Produktions

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Hugh Laurie (vedoucí oddělení diagnostické medicíny Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (ředitelka fakultní nemocnice Dr. Lisa Cuddyová), Omar Epps (neurolog Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (vedoucí onkologického oddělení Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (imunoložka Dr. Allison Cameronová), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), a další 

  

Údaje o DVD:

 

Délka:   

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: žádný