Magic Box – Sofie První: Plovoucí zámek

Opět společně s uvedením do e-shopů se na pultech v trafikách ocitne Disneyovská novinka katalogu společnosti Magic Box, ve středu 16. dubna 2014 se začne za 199,- Kč prodávat DVD Sofie první: Plovoucí zámek. Sofie v podmořských hlubinách.

Zvláštní host: Princezna Ariel!

Kouzelná cesta do hlubin oceánu!

Věříš také na mořské panny? Pokud ne, tak s tímhle dobrodružstvím jistě uvěříš!

Za pomoc malé mořské panně Uně dostala Sofie darem talisman, se kterým se může také stát mořskou pannou a navštívit podmořské království své nové kamarádky. Jenže Cedric (převlečený za mořskou příšeru) plánuje ukradnout Uně jeden z jejích kouzelných hřebenů a ohrožuje tak oba světy! S malou pomocí zvláštního hosta, princezny Ariel, se Sofie první vydává Uně na pomoc a pokouší se odvrátit tajfun dřív, než bude pozdě! Oceány písničkové zábavy a tři epizody navíc – to je Sofie První: Plovoucí zámek!

Přesvědčte se, že když drží rodina a přátelé při sobě, překlenou kdejakou nepřízeň a překážku a nakonec vše dobře dopadne!

Plovoucí palác – celý příběh! (22. Sofia The First: The Floating Palace – 24. listopadu 2013)

Navíc tři epizody!

1. Piknik tří království (10. Tri-Kingdom Picnic – 17. května 2013)

2. Hledá se Clover (13. Finding Clover – 28. června 2013)

3. Jděte z cesty slečně Kopřivě (16. Make Way for Miss Nettle – 23. srpna 2013)

Pokračování výběru z televizní série s dosavadními 52 díly, o níž materiály praví toto:

Příběhy seriálu Sofie První se odehrávají v pohádkovém světě malé Sofie, která žije život obyčejné holčičky. Vše se změní, když se její maminka provdá za krále a ona se octne v okouzlujícím, ale někdy matoucím, okázalém královském světě, kde pozná své nové nevlastní sourozence Amber a Jamese.

S pomocí tří víl (Flora, Fauna a Merryweather), které šéfují královské akademii a ve společnosti svých dalších spolužaček, mezi které patří Popelka, Aurora, Sněhurka, Jasmine, Mulan, Pocahontas a Ariel, se mladá Sofia učí jak být princeznou. Brzy poznává, že vypadat jako princezna tak těžké není, nejsložitější je chovat se tak a nezapomínat na to, že nejdůležitější je mít dobré srdce.

Díky pomoci svých přátel tak zjistí, že velkorysost, dobrota, věrnost, upřímnost a elegance jsou tím, co z ní může skutečnou princeznu udělat. Ke všemu navíc vlastní amulet z Avaloru, díky kterému si může povídat se zvířaty. Samozřejmě je v tom háček, protože amulet vykoval zlý čaroděj Cedric, který jej chce získat pro sebe a použít k ovládnutí království.

Seriál se na csfd.cz od minulých 46 procent posunul na 50, Plovoucí zámek (22. epizoda z 1. sezóny) je v evidenci samostatně zatím bez skóre.

Zadní strana

Žánr:Animovaný / Pohádka / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012 – 2014

Délka: 55 minut

Původní název: Sofia The First: The Floating Palace

Režie: Jamie Mitchell, Sam Riegel, Larry Leichliter

Scénář: Craig Gerber, Doug Cooney, Erica Rothschild, Laurie Israel, Rachel Ruderman, Matt Boren, Carter Crocker, Michael G. Stern

Produkce: Craig Gerber, Jamie Mitchell, Clay Renfroe

Hudba: Kevin Kliesch

Střih: Pieter Kaufman

Společnost: Walt Disney Productions

Hlasy v původním znění: Ariel Winter (Sofia),

Jeff Bennett (Farley), Jodi Benson (Ariel), John Ross Bowie (Sven), Wayne Brady (Clover), Darcy Rose Byrnes (princezna Amber), Zach Callison (princ James), Jim Cummings (Wormwood), Tim Gunn (Baileywick), Sarah Mitchell (princezna Cora), Phil Morris (Plank), Sara Ramirez (královna Miranda), Kiernan Shipka (Oona), Travis Willingham (král Roland II), a další

V českém znění: Klára Nováková, Johana Krtičková, David Štěpán, Josef Carda, Jitka Moučková, Ladislav Cigánek, Tomáš Juřička, Tereza Chudobová, Aneta Talpová, Viktorie Taberyová, Marcela Nohýnková, Daniela Bartáková, Hana Talpová, Libor Terš, Petra Tišnovská, Eliška Burkert Nezvalová, Jan Maxián

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: další epizody