Bontonfilm – Pozdravy ze spermabanky

V úterý 29. dubna 2014 obohatí trafikovou nabídku i společnost Bontonfilm za 299,- Kč komedií Pozdravy ze spermabanky. Kolik máš dětí, tolikrát jsi člověkem.

Člověk nemůže být nikdy úplně připraven na to, co mu život přinese.

V půvabné komedii životní smolař zjišťuje, že toho má ve skutečnosti víc, než si kdy dokázal představit.

David Wozniak patří mezi armádu singles, táhne mu na čtyřicet, životem se protlouká v mikině a teniskách a nechybí mu vlastně nic kromě zodpovědnosti a jakýchkoliv ambicí. Leckterý našamponovaný kravaťák by ho jednoduše označil za „lůzra“ a souhlasily by i všechny jeho bývalé přítelkyně. Ale pokud si vzpomeneme na pořekadlo „Odříkaného chleba největší krajíc“, na Davida teď čeká doslova celá pekárna. Zjistí totiž, že je biologickým otcem 533 dětí.

pozdravy_ze_spermabanky_01

pozdravy_ze_spermabanky_02

pozdravy_ze_spermabanky_03

pozdravy_ze_spermabanky_04

Ano, 533. Slovy pětsettřicettři. Před 20 lety daroval za peníze sperma a jeho spermabanka mu teď posílá velmi zajímavé úroky. Všechny jeho děti navíc teď požadují odtajnění identity svého biologického otce. Utéct, přestěhovat se, změnit si jméno, nebrat telefony, neotvírat dveře. Běžná řešení David kupodivu zavrhne. Namísto toho se ve slabé chvilce rozhodne vykašlat se na rady svého právníka a otevře Pandořinu skříňku – obálku s fotkami a životopisy svých čerstvě dospělých dětí a rozhodne se je potají poznat. Je to dobrý nebo špatný nápad? Každopádně hodně zábavný nápad! Navíc poznává své skutečné já, protože se v něm probouzí otcovské pudy.

Na csfd.cz 66 procent: Lidsky podaná a dojemná komedie, zajímavému nápadu by ale slušela o něco větší jiskra.

Zadní strana

Žánr: Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 100 minut

Původní název: The Delivery Man

Světová premiéra: 21. listopadu 2013 – Rusko

Kinopremiéra v ČR: 28. listopadu 2013

Režie: Ken Scott

Námět: Ken Scott, Martin Petit (původní scénář „Starbuck“)

Scénář: Ken Scott

Produkce: Ray Angelic, Scott Mednick, André Rouleau, Mark Sourian

Hudba: Jon Brion

Kamera: Eric Alan Edwards

Střih: Priscilla Nedd-Friendly

Kostýmy: Melissa Toth

Společnost: DreamWorks SKG / Touchstone Pictures

Natáčeno: Schiller’s Liquor Bar, 131 Rivington Street, New York City, New York, USA / Brooklyn, New York City, New York, USA

Hrají: Vince Vaughn (David Wozniak), Chris Pratt (Brett), Cobie Smulders (Emma), Andrzej Blumenfeld (Mikolaj), Simon Delaney (Victor), Bobby Moynihan (Aleksy), Dave Patten (Adam), Adam Chanler-Berat (Viggo), Brittany Robertson (Kristen), Jack Reynor (Josh), Amos VanderPoel (Taylor), Matthew Daddario (Channing), Jessica Williams (Afroameričanka v lázních), Leslie Ann Glossner (mladá romantická dívka), Derrick Arthur (mladý Boozer), Michael Oberholtzer (Bag Boy), Sébastien René (Ryan), Kevin Hopkins (Andrew Johansson), Stephen Ellis (profesorka 18. Století), Zachary Hernandez (Brett ve čtyřech letech), Erin Gerasimovich (Brett v 6 letech), Kyle Sutton (Brett v 8 letech), Lynda Gravatt (soudkyně Loganová), Starla Benford (asistentka osobní péče), Damian Young (právní zástupce Williams), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, česky pro neslyšící, maďarsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2, 35:1)

Bonus: žádný