Magic Box – Zuzana Michnová: Jsem slavná tak akorát

V neděli 18. května 2014 společnost Magic Box za 299,- Kč posílá do trafik katalogovou novinku, dokument Jitky Němcové Zuzana Michnová – Jsem slavná tak akorát.

Celovečerní film o hudební skladatelce, textařce a zpěvačce Zuzaně Michnové, mimo jiné hlavní představitelce legendární skupiny Marsyas.

 zuzana_michnova_01

zuzana_michnova_02

Film není klasickým dokumentem, jedná se o koláž vzpomínek, vzácných archivních materiálů, hraných scén, výpovědí osobností a záběrů z vyprodaného koncertu v La Fabrice. Nevšední střihová skladba propojená emotivním vyprávěním a absurdními situacemi je jako živý bláznivý sen, který se před ničím nezastaví. Fantazie a abstraktnost textů Zuzany Michnové prosakuje po vzoru Luise Buñuela i do pojetí hraných scén, a tak chvílemi vzniká doslova obrazová báseň. Z filmu vyzařuje energie, která osloví nejen ty, jimž je blízká Zuzana, Marsyas, skvělá muzika a život, z něhož se jde radovat v každém věku.

Na csfd.cz 63 procent: Pro fanoušky Michnové a Marsyas, ti ostatní nebudou vědět, která bije. A taky doklad toho, že už se asi fanoušci ničeho nedočkají.

Žánr: Dokument

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2013

Délka: 94 minut

Kinopremiéra v ČR: 29. srpna 2013

Režie: Jitka Němcová

Scénář: Jitka Němcová

Dramaturgie: Michaela Koliandrová

Produkce: Petr Koza, Ivo Krátký, Jiří Merunka

Hudba: Zuzana Michnová, Marsyas, Franz Liszt

Kamera: Marek Diviš

Střih: Jan Daňhel

Trikové snímky: Antonín Weiser

Zvuk: Radim Hladík Jr., Karel Zámečník

Architekt: Petr Poštěk

Kostýmy: Zuzana Michnová

Grafika: Karel Haloun, Luděk Kubík

Společnost: Česká televize / CinemArt / BioArt Production

Účinkují: Zuzana Michnová, Iva Janžurová, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Marek Eben, Bolek Polívka, Roman Holý, Jiří Macháček, Matěj Ruppert, Marián Roden, Vojtěch Lindaur, Jaroslav Olin Nejezchleba, Jiří Vondráček, Pavel Skála, Oskar Petr, Jaroslav Hutka, David Koller, Vlastimil Třešňák, Petr Jarchovský, Barbora Hrzánová, Cyril Höschl, Petr Weiss, Marek Brodský a mnozí další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.0, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: nepoužité scény, trailer, TV upoutávky, rozhovory