North Video – Mistři magie

Nelze to z žádných zdrojů potvrdit, ale v pátek 28. února 2014 se měla začít prodávat novinka společnosti North Video, za 199,- Kč jde o (dnes již řídkého) zástupce žánru wuxia Mistři magie.

Děj této vizuálně oslnivé fantasy se odehrává v Číně 12. století. Sbor císařských ochránců zákona je na stopě padělatelů, jejichž falešné mince v metropoli způsobily chaos. Při razii v doupěti penězokazů se však městští konstáblové setkávají se zástupci Boží policie, která je tajnou složkou císařské koruny pověřenou úkoly té nejvyšší důležitosti. Její členové ovládají stará bojová umění a zdá se, že se dokonale vyznají i v magii. Žárlivý Liu, velitel městských stráží, do tohoto konkurenčního sboru nasadí svého agenta, aby práci Boží policie sabotoval a tím ji v očích císaře zdiskreditoval. Mladý Leng Lingqi však postupně odhaluje rozsáhlé spiknutí, které má rozvrátit celou říši. Císařovi nepřátelé navíc do svých služeb povolali mocnou armádu nemrtvých přízraků…

mistri_magie_01

mistri_magie_02

mistri_magie_03

mistri_magie_04

V této nadpřirozené fantasy, pyšnící se nebývalým rozpočtem a nevídanými speciálními efekty, vystupuje plejáda hvězd současné čínské kinematografie.

Obal zahraničního vydání

Slogany bombastické, hodnotící diváci vlažní, komentáře většinou pozitivní. Na csfd.cz 50 procent: Vizuálně propracovaná akční podívaná s poletujícími hrdiny, kteří navíc ještě kouzlí. O rok později vnikl pokračovací film The Four II a v plánu je ještě film třetí, filmové trilogii předcházel televizní seriál.

Zadní strana

Žánr: Akční / Fantasy / Krimi

Země původu: Čína / Hong Kong

Rok vzniku: 2012

Délka: 114 minut

Původní název: Si da ming bu / 四大名捕 / The Four (Great Constables)

Světová premiéra: 12. července 2012 – Hong Kong / Čína

Kinopremiéra v ČR: 18. července 2013

Režie: Gordon Chan Ka-Seung, Janet Chun Siu-Jan

Námět: Wen Ruian

Scénář: Frankie Tam Gong-Yuen, Gordon Chan Ka-Seng, Maria Tam Wong Si-Man

Produkce: Gordon Chan Ka-Seung, Abe Kwong Man-Wai, Paul Cheng Jan-Bong

Hudba: Henry Lai Wan-Man

Kamera: Yiu-Fai Lai, Li Qiang

Střih: Ki-hop Chan

Kostýmy: Petra Kwok Suk-Man, Karen Chu

Společnost: Beijing Enlight Pictures Limited

Hrají: Chao Deng (Leng Lingqi – Bezcitná), Yifei Liu (Shong Yayu – Emocionální), Ronald Cheng (Cui Lueshang – Lovec, odebíratel života), Collin Chou (Tie Yourda – Železná ruka), Anthony Wong Chau-Sang (Zhuge Zhenwo), Xiubo Wu (Lord An Shigeng – Bůh bohatství), Taisheng Chen (Bushen, Lord Liu – královský šerif), Yi Yan Jiang (Ji Yaohua), Anna Fang (Hudie – Motýl), Ryu Kohata (Cen Chong – Lavina), Sheren Tang (Jiaoniag – teta Poise), Waise Lee (princ), Bei-Er Bao (Dalang – Velký vlk), Ying Jie Wu (Ding Dong), Miao Chi (Guts), Tina Xiang (Ling’er – Zvonek), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: fotogalerie