CinemArt – Klub poslední naděje

V neděli 25. května 2014 se má v nabídce za 199,- Kč objevit další DVD s logem společnosti CinemArt, životopisné drama Klub poslední naděje. Za svůj život musíš bojovat.

Píše se rok 1985. Elektrikář a příležitostný jezdec rodea Ron Woodroof se od lékařů dozvídá, že má AIDS a že mu nezbývá více než 30 dnů života.

Doktoři si s tehdy novou smrtelnou nemocí nevědí rady a tak Ronovi víceméně dokážou poradit jediné – pošlou jej domů umřít. Ale Ron to nevzdává, pouští se do bitvy o svůj život s lékaři, farmaceutickými firmami, úředníky a hledá cestu jak přežít. Vyráží do Mexika, ale nehledá tam drogové bosse, hledá alternativní možnosti léčby AIDS a jeho šancí se tak stane mezinárodní černý trh s neschválenými léky. A protože nemá jinou možnost ani co ztratit, začne tyto léky pašovat přes hranice do USA.

klub_posledni_nadeje_01

klub_posledni_nadeje_02

klub_posledni_nadeje_03

Zvláštního spojence Ron najde v Rayonovi, transsexuálovi, který má stejnou touhu po životě i stejnou diagnózu. Naštěstí Rayon sdílí Ronova podnikatelského ducha a tak spolu začnou hledat cestu, jak se vyhnout vládním sankcím namířeným proti prodeji neschválených léků. Nakonec založí Dallas Buyers Club, který funguje na principu, kdy nemocní lidé platí měsíční členské příspěvky a za to získají přístup k zásobám nových a především neoficiálních léků.

Takto vzniklá komunita stejně postižených a často zoufalých lidí se rychle rozrůstá a sílí. Ron už není jen pašerákem léků, stává se i bojovníkem za důstojnost, vzdělání a společenské přijetí HIV pozitivních lidí. A tak díky své snaze o přežití Ron žije naplno jako nikdy předtím, v čase, kdy již měl být spolehlivě a dávno mrtvý.

Film Klub poslední naděje je inspirován skutečnými událostmi.

Na csfd.cz 81 procent: Poctivá nezávislá filmařina na hodně závažné téma.

Zadní strana

Žánr: Životopisný / Drama / Historický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 111 minut

Původní název: Dallas Buyers Club

Světová premiéra: 7. září 2013 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 23. ledna 2014

Režie: Jean-Marc Vallée

Scénář: Craig Borten, Melisa Wallack

Produkce: Robbie Brenner, David L. Bushell, Nicolas Chartier, Parry Creedon, Cassian Elwes, Zev Foreman, Logan Levy, Joe Newcomb, Tony Notargiacomo, Nathan Ross, Michael Sledd, Holly Wiersma, Rachel Winter

Kamera: Yves Bélanger

Střih: Martin Pensa, Jean-Marc Vallée aka John Mac McMurphy

Kostýmy: Kurt and Bart

Společnost: Voltage Pictures / Truth Entertainment / R2 Films

Natáčeno: New Orleans, Louisiana, USA

Hrají: Matthew McConaughey (Ron Woodroof), Jennifer Garner (Dr. Eve Saksová), Jared Leto (Rayon), Denis O’Hare (Dr. Sevard), Steve Zahn (Tucker), Michael O’Neill (Richard Barkley), Dallas Roberts (David Wayne), Griffin Dunne (Dr. Vass), Kevin Rankin (T. J.), Donna DuPlantier (zdravotní sestra Frazinová), Deneen D. Tyler (Denise), J. D. Evermore (Clint), Ian Casselberry (hispánec), Noelle Wilcox (Kelly), Bradford Cox (Sunny), Rick Espaillat (Michael), Lawrence Turner (Larry), Lucius Falick (Freddie), James DuMont (Rayonův otec), Jane McNeill (Francine Suskindová), Don Brady (Tuckerův otec), Matthew Thompson (zženštilý muž), Tony Bentley (soudce), Sean Boyd (agent), Rachel Wulff (hlasatel zpráv), Neeona Neal (striptérka), Scott Takeda (pan Yamata), Jonathan „John“ Tabler (Rick Ferris), Joji Yoshida (Dr. Hiroshi), Carl Palmer (celní agent), Martin Covert (Ian), Douglas M. Griffin (Rog), David Lichtenstein (policista), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Rozhovory, Ukázky z natáčení, Trailer, Fotogalerie