Filmexport Home Video – Její hřích

Ve středu 11. června 2013 vydává společnost Filmexport Home Video za 99,- Kč poslední, čtvrtý film edice 100 let Zity Kabátové, kterým je Její hřích. Zita Kabátová v atraktivní novele o syfilis podle Otakara Hanuše.

Sentimentální společenské drama o lásce, odhalené defraudaci a ranách osudu, které může vyléčit nejen čas…

V roce 1939, ve kterém Zita Kabátová natočila 11 filmů, se také stala hlavní hrdinkou posledního projektu Oldřicha Kmínka. Kabátová byla tváří trojice Kmínkových melodramat, která se všechna objevují v naší kolekci – Manželství na úvěr, Žena na rozcestí a Její hřích. Kmínek nalezl v Kabátové ideální představitelku titulních postav, které vždy obletují muži a východiskem z takové situace je jim morální síla hrdinčina. V Jejím hříchu se znovu po boku Kabátové objevil v kladné roli Zdeněk Štěpánek, zatímco role svůdce tentokráte připadla Ladislavu Boháčovi.

Medička Lola Holmová se učí na závěrečné zkoušky. Odmítne dvoření psychiatra docenta Linna. Pokladník banky Goll žije rozmařile a plat mu na jeho výstřelky nestačí. Je v tísni a má psychické potíže. Hledá lékařskou pomoc a náhodně pozná Lolu. Ta zpočátku Gollovy pozornosti odmítá, ale pak mu neodolá a stane se jeho milenkou. Goll zpronevěří peníze. Je odhalen a hrozí mu vězení. Obrátí se o pomoc ke strýci, ten však jeho prosbu odmítne. Goll žádá nic netušící Lolu o doporučení k docentu Linnovi. Chce předejít vazbě hospitalizací na psychiatrii, ale Linn ho nepřijme. Goll, který doufal, že ho láska k Lole změní, ztrácí naději a v obavě, že by Lolu zničil, volí sebevraždu. Lola hledá zapomnění ve studiu. Úspěšně složí závěrečnou zkoušku, když ale zjistí, že muž, kterého pitvala a označila za syfilitika, je Goll, zhroutí se. Dlouho se v nemocnici z otřesu zotavuje. Linn o ni trpělivě pečuje. Po provedených testech se ukáže, že Lola se od Golla nenakazila a je zcela zdráva. Docent Linn jí nabídne manželství a Lola po otřesné zkušenosti poznává, že ho miluje.

Na csfd.cz 47 procent: Nezáživné adaptace další melodramatické harlekýnky, v níž ani ti nejlepší herci nemají co hrát.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1939

Délka: 87 minut

Kinopremiéra v ČR: 5. května 1939

Režie: Oldřich Kmínek

Námět: Otakar Hanuš (povídka Pitva z knihy Portréty milenek)

Scénář: Jarmila Kmínková

Produkce: Oldřich Kmínek

Hudba: Jan Pešta

Kamera: Jaroslav Tuzar

Střih: Richard Anderle

Zvuk: Stanislav Vondraš, Emanuel Formánek

Architekt: Josef Salač

Společnost: Nationalfilm

Hrají: Zita Kabátová (medička Lola Holmová), Zdeněk Štěpánek (psychiatr docent Linn), Ladislav Boháč (pokladník banky Jaroslav Goll), František Smolík (továrník, Gollův strýc), Nelly Gaierová (barová zpěvačka Carmen), Jára Pospíšil (Carmenin milenec), Karel Černý (primář nemocnice), Jiří Steimar (generální ředitel banky), Miroslav Kryštof-Kutina (detektiv), Jaroslav Marvan (policejní inspektor), Bedřich Veverka (policejní komisař), Jola Djuričová (barová zpěvačka Anna Málková zvaná Perla), Milada Smolíková (Kovářová, bytná Loly), František Kovářík (sluha u továrníka Antonín), Stanislav Neumann (František Vobořil zvaný Červík), Žofie Napravilová (pouliční zpěvačka), Jarmila Holmová (lékařka), Antonín Kandert (návštěvník dostihů), Karel Šott (účetní ředitel banky), Julius Baťha (lékař), Miloš Šubrt (karbaník), Bedřich Frank (karbaník), Vladimír Smíchovský (karbaník), Ladislav Janeček (reportér na dostizích), Karel Beníško (host v baru Pohádka), František Černý (host v baru Pohádka), Karel Němec (host v baru Pohádka), Majva Červená (host v baru Pohádka), Filip Balek-Brodský (host v baru Pohádka), Jiří Schreinzer (host v baru Pohádka), Vladimír Štros (vrátný v baru), František Milič (nemocniční laborant), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL 4:3

Bonus: DVD-ROM, fotografie, biografie a filmografie, soudobá dokumentace