Bontonfilm – Herkules: Zrození legendy

V neděli 22. června 2014 nabízí společnost Bontonfilm za 299,- Kč totální propadák Herkules: Zrození legendy. Největší hrdina všech dob.

Buďte svědky povstání boha. Napínavé akční dobrodružství vychází z řecké mytologie, ve které se prolínají světy smrtelníků a bohů.

Síla boha, srdce muže, osud hrdiny. To je Herkules. První superhrdina lidské historie, napůl člověk a napůl bůh, syn boha Dia. Antický silák představí počátek své neuvěřitelné hrdinské kariéry v akčním spektáklu Herkules: Zrození legendy.

herkules_zrozeni legendy_01

herkules_zrozeni legendy_02

herkules_zrozeni legendy_03

herkules_zrozeni legendy_04

Byl mladý, hezký, všechny udivoval svými svaly. Není proto divu, že na počátku všeho byla krásná princezna a láska. Teprve pak svrhnul tyranskou vládu svého nevlastního otce a díky sérii hrdinských činů vešel do dějin. Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy.

Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé, která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie.

Na csfd.cz 35 procent: Kdyby byl Herkules skutečnou postavou, musel by všem zúčastněným za tohle rozflákat držky. Někdo asi slyšel o 300 či Spartakovi, nacpal tam Twilight, a dopadlo to hodně tragicky

 Zadní strana

Žánr: Akční / Dobrodružný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2014

Délka: 120 minut

Původní název: The Legend of Hercules

Světová premiéra: 8. ledna 2014 – Filipíny

Kinopremiéra v ČR: 23. ledna 2014

Režie: Renny Harlin

Scénář: Sean Hood, Daniel Giat, Renny Harlin, Giulio Steve

Produkce: Boaz Davidson, Renny Harlin, Avi Lerner, Danny Lerner, Gisella Marengo, Lonnie Ramati, Trevor Short, Nikki Stanghetti, John Thompson, David Varod, Les Weldon, Jonathan Yunger

Hudba: Tuomas Kantelinen

Kamera: Sam McCurdy

Střih: Vincent Tabaillon

Kostýmy: Sonoo Mishra

Společnost: Millennium Films

Natáčeno: Sofie, Bulharsko

Hrají: Kellan Lutz (Hercules), Gaia Weiss (Hebe), Scott Adkins (král Amphitryon), Roxanne McKee (královna Alcmene), Liam Garrigan (Iphicles), Liam McIntyre (Sotiris), Rade Serbedzija (Chiron), Johnathon Schaech (Tarak), Luke Newberry (Agamemnon), Kenneth Cranham (Lucius), Mariah Gale (Kakia), Sarai Givaty (Saphirra), Dimiter Doichinov (král Galenus / šampion #1), Nikolai Sotirov (král Tallas), Radoslav Parvanov (Půl tváře / šampion #2), Spencer Wilding (Humbaba), Bashar Rahal (velitel Bataliónu), Vlado „Vladimir“ Mihailov (velitel Bataliónu), Kitodar Todorov (vyvolavač), Stefan Shterev (promotér), Deana Stoyanova (novorozenec Hercules / Herculův syn), Mihail Georgiev (Hercules), Nikolay Petkov (Iphicles ve 2 letech), Borislav Ivanov (novorozenec Hercules / Herculův syn), Boris Pankin (kněz), Dimo Alexiev (kapitán), Rick Yudt (kormidelník), Georgi Zlatarev (vesničan), Borislav Iliev (voják), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný